Suomen ensimmäinen jääpalloon soveltuva halli suunnitteilla Imatralle – "Ministeriö kannustaa monilajisen jättihallin rakentamiseen"

Ruotsiin harjoittelemaan matkustavien jääpalloilijoiden harjoitusmatka voisi jatkossa viedä Imatralle. Myös itärajan takaa matka Imatran Ukonniemeen olisi lyhyt. Uusi talviurheiluhalli palvelisi lisäksi muun muassa pikaluistelijoita.

urheilu
YLE / Antti Karhunen

Imatran Ukonniemeen suunnitellulle talviurheiluhallille on Imatran kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikkään mukaan selvä tarve.

Jo pelkästään jääpallolle ei ole Suomessa halleja ja juniorijoukkueet sekä edustusjoukkueet käyvät harjoittelemassa Ruotsissa.

Tämä on oikeasti hyvä mahdollisuus kaapata näitä urheilijoita Suomeen ja Imatralle

Topiantti Äikäs

– Markkinaa on myös idässä paljon, koska venäläiset jääpallojoukkueet käyvät myös Ruotsissa. Tämä on oikeasti hyvä mahdollisuus kaapata näitä urheilijoita Suomeen ja Imatralle, sanoo Äikäs.

Äikkään mukaan myöskään pikaluistelijoille ei ole Suomessa ratoja tarpeeksi ja luistelijat matkaavat ulkomaille harjoittelemaan. Imatran halli houkuttelisi siis heitäkin.

Iso halli palvelisi monta lajia

16 000–17 000 neliömetriä isossa ylipainehallissa olisi myös hiihtoputki ja mahdollisuus muodostelma- sekä taitoluisteluun. Monilajisuus olisi talviurheiluhallin etu.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö on kannustanut monilajisen hallin rakentamiseen, sanoo Äikäs.

Ministeriön tukea tarvittaisiin myös rahoitukseen, sillä hallin kokonaiskustannusarvio on 6–8 miljoonaa euroa. Imatran kaupunki rahoittaisi hallia osittain ja maakuntaliiton toivotaan osallistuvan rahoitukseen myös. Suurin osa rahoituksesta pitäisi kuitenkin saada yhteistyökumppaneilta.

Hallin rakentamisen vaativa kaavamuutos on Imatran kaupunginvaltuuston käsittelyssä maanantaina. Muu aikataulu selvinnee rahoituksen varmistuttua.