Yllätysratkaisu: Porin Ahlaisten tuulipuiston kaavoitus keskeytyy

Porin Ahlaisiin Lammiin suunniteltu tuulipuisto on herättänyt runsaasti arvostelua. Kaavoitus keskeytyy yllättäen, koska A. Ahlström Kiinteistöt ja Satawind käyttävät oikeuttaan keskeyttää kaavoitus.

tuulienergia
Tuulivoimala.
Petri Lassheikki / Yle

Porin Ahlaisiin Lammin alueelle suunniteltu tuulipuisto ei toteudu ainakaan lähiaikoina. Puistoa suunnitelleet A. Ahlström Kiinteistöt ja Satawind ovat ilmoittaneet Porin kaupungille käyttävänsä oikeuttaan keskeyttää kaavoitus toistaiseksi.

Tuulipuisto on ollut Porissa poliittisessa vastatuulessa, ja kaupunginhallitus päätti äskettäin, että se ei esitä kaavan hyväksymistä. Kaavasta piti kuitenkin käydä äänestys Porin valtuustossa puolentoista viikon päästä.

Kuinka pitkään lykätään?

Yhtiöt perustelevat päätöstään muun muassa uuden tukitariffin epäselvyyksillä ja tuulivoimaloiden teknologian kehityksellä, joiden takia tuulipuiston rakentamista on harkittava uudelleen. Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus esittää kaavoituksen keskeyttämistä.

Hannuksen esityksessä ei nouse esille, voidaanko asiaan palata kuntavaalien jälkeen, jolloin valtuusto on saattanut muodostua myönteisemmäksi tuulivoimalle. Nykyinen valtuusto on linjannut, että tuulivoimaa ei saa rakentaa kahta kilometriä lähemmäs asutusta.

Lammiin on suunniteltu 18 uutta voimalaa, joita lähialueen asukkaat ovat vastustaneet voimakkaasti.

Myös Mäntyluotoon suunniteltu Ekokemin teollisuusjätekeskuksen laajennus aiotaan laittaa jäihin. Kaupunginhallitus käsittelee Ekokemin pyyntöä samassa kokouksessa kuin Lammin kaavaa eli maanantaina.