Euroports Raumalla työtaistelu – satamaoperaattorin toimihenkilöitä uhkaavat irtisanomiset

Euroports Rauma on aloittamassa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 15 toimihenkilön irtisanomiseen. Neuvottelut koskevat 120 henkilöä.

talous
Rauman satama.
Rauman satama.Yle

Rauman sataman operaattori Euroports Rauma aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat 120 toimihenkilöä ja teknistä toimihenkilöä eli työnjohtajaa.

Neuvottelut voivat johtaa enimmillään 15 henkilötyövuoden vähennykseen, sillä yhtiö etsii lähes miljoonan euron säästöjä. Euroports Rauma hakee myös muita keinoja säästöjen saamiseen, jotta irtisanomisia tulisi mahdollisimman vähän.

– Taustalla on suomalaisen vientiteollisuuden alavireisyys, joka on heikentänyt merkittävästi kannattavuuttamme. Teemme myös uudelleenorganisointia, toimitusjohtaja Tapio Orne sanoo.

Taustalla on suomalaisen vientiteollisuuden alavireisyys.

Toimitusjohtaja Tapio Orne

Työntekijät protestoivat

Toimitusjohtaja Tapio Ornen mukaan Euroports Rauman toimihenkilöt ovat poistuneet työpaikaltaan keskiviikkona ja työnjohtajat torstaina. Työtaistelu jatkuu hänen tietojensa mukaan maanantaihin saakka.

– Pidämme tätä laittomana työtaisteluna. Laivoja ei lastata eikä pureta, toiminta on käytännössä pysähdyksissä. Pahoittelen asiakkaille aiheutuvaa haittaa, Orne sanoo.