1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. metsästys

Sorsastus alkamassa: "Ammu vain metsästettävää vesilintua, jonka varmasti tunnistat"

Satakunnassa lauantaina alkavaan vesilintujahtiin lähtenee noin puolet alueen 15 000 metsästäjästä. Riistakeskus kehottaa metsästäjiä maltillisuuteen taantuvien vesilintujen metsästyksessä.

Kuva: Yle Etelä-Karjala

Vesilintujen metsästys alkaa lauantaina puoliltapäivin. Satakunnan noin 15 000 metsästäjästä vesilintujahtiin lähtee viikonloppuna arviolta puolet.

Riistakeskus suosittelee metsästäjiä maltillisuuteen taantuvien vesilintulajien metsästyksessä. Metsästystä tulee kohdentaa runsaslukuisiin sorsalajeihin, kuten sinisorsaan, taviin ja telkkään, joiden kantojen kehitys on ollut suotuisaa.

Metsähanhen metsästys on kielletty koko maassa. ja merihanhen metsästys sisämaan alueilla.

Koiralla tärkeä rooli

Riistasuunnittelija kehottaa sorsastukseen lähteviä ampumaan vain niitä laillisesti metsästettäviä vesilintuja, jotka varmasti tunnistaa.

– Myös noutavan koiran käyttö on tärkeää, jos saalista saadaan. Ilman koiraa kaislikkoon tippunutta lintua on vaikea löytää, toteaa Reima Laaja Riistakeskus Satakunnasta.

Rauhoitettuja lintujakin päätyy silti välillä saaliiksi.

– Poliisitutkintaan etenee Satakunnassa vuosittain joitakin tapauksia.

Rauhallista yhteiseloa

Sorsastus alkaa viikonloppuna, joten mökeillä voi olla vielä paljon väkeä. Tämä voi aiheuttaa kärhämää metsästäjien ja mökkiläisten välillä. Riistasuunnittelija Reima Laaja toivoo ymmärrystä molemmin puolin.

– Ihmisillä on monenlaisia mielipiteitä metsästyksestä ja metsästäjistä, vaikka kaikki sujuisi laillisestikin. Toivon, että rauhallinen yhteiselo onnistuisi.

Sorsastus jatkuu joulukuun loppuun saakka.