1. yle.fi
  2. Uutiset

Alkuperäiskansojen musiikkifestivaalin tunnelmiin pääsee radiokonsertissa ja kotisohvilla

Tänä viikonloppuna on mahdollista kuunnella ja katsella Saamenmaan suurimpien artistinimien konsertteja suoraan Inarista. 19.–21.8. järjestettävän alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis idjan tunnelmiin pääsee Yle Sámi Radiossa ja nettilähetyksissä perjantaina ja lauantaina.

Sápmi
Ylva

Alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis idja eli Yötön tö alkaa tänään perjantaina Inarissa.

Ijahis idja -tunnelmiin pääsee myös radioiden äärellä ja kotisohvilla.

Amoc já Somby
Eljas Niskanen / Yle

Amoc tähdittää lasten ja nuorten konserttia

Musiikista urheilukilpailuihin ja yhteiskunnallisiin keskusteluihin laajentuva festivaali alkaa perjantaina lasten ja nuorten konsertilla, jossa esiintyy inarinsaamelainen räppäri Amoc ja lasten ja nuorten omia yhtyeitä.

Yle Sámi Radio lähettää Yöttömän yön tähtöset -konsertin suorana Yle Sámi Radiossa klo 13.00–14.30. Kanavaa voi kuunnella myös nettiradiosta.

Ijahis idja
Sámediggi

Lasten ja nuorten konserttia ei lähetetä suorana nettilähetyksenä.

Yle Sámi Radion musiikkituokiossa klo 14.30 kuullaan vain Ijahis idja -tähtien musiikkia.

Lapp Affair Festspillene i Nord-Norge -festiválas 24.6.2016
Renate Jensen / Festspillene i Nord-Norge

Festivaalitunnelmiin virittäytymistä voi jatkaa klo 15.03 lähetettävänA Lapp Affair – An Unfinished Business-konsertin parissa. Konsertissa toistensa kappaleita esittävät yhdessä Ijahis idja -tähti Sofia Jannok sekä Mari Boine ja Elle Márjá Eira.

Nettilähetyksissä iltakonsertit ja yhteiskunnallista keskustelua

Ijahis idjan nettilähetykset osoitteessa sogku.fi/live (siirryt toiseen palveluun) alkavat vasta illalla.

Perjantaina streamista voi katsoa klo 19.30 lähtien suopunkisprinttiä sekä Amocin, Ruotsin Saamenmaan aktivistitähden Sofia Jannokin ja 22-Pistepirkon Asko Keräsen tähdittämän elektrobändi Ylvan konsertit.

Niillas Holmberg
Niillas HolmbergMira Rauhala / Yle

Lauantaina lähetetään klo 15.00–16.30 Yle Sápmi -areena -keskustelutilaisuus, jossa ovat mukana muun muassataiteilija Niillas Holmbergja Suomen Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio puhumassa saamelaisten henkisestä tilasta.

Klo 18.55 lähtien nähdään joikukonsertti, suopunginheittokilpailu sekä joikaaja Johan Anders Bærin & Dronefolkin, folk-metalliyhtyen Irdonin, Norjan Saamenmaan elektrotähti Ágyn ja Saamenmaan suosituimman pop-orkesterin Felgenin konsertit ulkolavalta.

Suohpanterror lea hábmen Ijahis ija 2016 plakáhta.
Ijahis idja

Nettilähetyksen tuottaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen medialinja ja sen juontavat Yle Sápmin toimittajat Martta Alajärvi, Laura Pieski, Heli Huovinen ja Linda Tammela saamen kielillä, suomeksi ja englanniksi.

Lue seuraavaksi