1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

AL: Posti hakee kasvua huonekalujen kuljetuksesta ja kokoamisesta

Asiakkaat eivät enää vuokraa pakettiautoa tai lähde hakemaan kalusteita peräkärryllä, Postin aluepäällikkö sanoo.

Kotimaan uutiset
Postin kuorma-auto.
Henrietta Hassinen / Yle

Postin uusista palveluista eniten huomiota on saanut tänä kesänä alkanut ruohonleikkuu, mutta Aamulehti uutisoi (siirryt toiseen palveluun) Postin hakevan kasvua myös huonekalujen kuljetuksesta ja kokoamisesta.

Huonekalulogistiikka kasvaa tällä hetkellä noin 30 prosentin vuosivauhtia, Postin Pirkanmaa-Satakunnan aluepäällikkö Veijo Visuri kertoo Ylelle.

Postin uudesta terminaalista Pirkkalasta lähtee Visurin mukaan päivittäin 50–80 huonekalu- ja kodinkonekuljetusta. Kalusteita ei pääsääntöisesti toimiteta perille postinjakelun mukana vaan erillisinä kuljetuksina.

Posti tekee myös kalusteiden asennuksia ja vie vanhoja huonekaluja ja kodinkoneita kierrätykseen.

– Nykyajan trendi ja asiakkaiden vaatimukset ovat sellaiset, että enää ei vuokrata pakettiautoa tai lähdetä peräkärryllä hakemaan tuotteita, Visuri sanoo.

Täysin uudesta palvelusta ei ole kyse, sillä Visurin mukaan huonekalukuljetuksia on tehty pienemmässä mittakaavassa jo noin kymmenen vuoden ajan.

Perinteisen postin määrä vähenee jatkuvasti, joten Posti on pyrkinyt hanakasti kehittämään uutta liiketoimintaa. Yhtiö on laajentunut ruohonleikkuun ohella muun muassa ateriakuljetuksiin, hoivapalveluihin ja vartiointipalveluihin. Postin on kerrottu harkitsevan myös haravointi- ja lumenluontipalvelujen tarjoamista.

Lue seuraavaksi