Lisäsäästöt uhkaavat Turun yliopistoa

Rehtori Kalervo Väänäsen mukaan yliopistot ovat olleet siinä uskossa, että kilpailukykysopimuksen työnantajamaksualennukset tulisivat yliopistojen käyttöön. Asia ratkeaa budjettiriihessä elokuun lopulla.

Budjettiriihi
Turun yliopiston pääkirjasto.
Jouni Koutonen / Yle

Turun yliopisto on odottavalla kannalla valtion budjettiriihen suhteen. Yliopiston rehtori Kalervo Väänänen toivoo, että kilpailukykysopimuksen työnantajamaksualennukset tulisivat yliopistojen käyttöön. Tämä tietäisi noin 1,5 miljoonan euron kulusäästöä Turun yliopistolle.

– Kevään jälkeen yliopistot ovat olleet siinä uskossa, että työnantajamaksualennukset tulisivat yliopistojen käyttöön.

Asia ratkaistaan parin viikon sisällä budjettiriiheen mennessä. Jos työnantajamaksualennukset eivät tule yliopistojen käyttöön, pitää budjetti suunnitella uudelleen.

– Budjettikin on laadittu niin, että nämä työnantajamaksualennukset olisivat yliopiston käytettävissä. Olemme optimistisia sen suhteen, että valtioneuvosto tekee budjettiriihessä tässä asiassa oikeanlaisen päätöksen, sanoo Väänänen.

Aikaisempien leikkaustoimenpiteiden takia Turun yliopiston pitää säästää noin 10 miljoonaa euroa kuluistaan. Turun yliopisto ei ole tähän mennessä tehnyt henkilöstövähennyksiä säästöjen takia.