Miten matematiikan opiskelu sujuu tällaisellä kirjalla? "Talouden ei pitäisi olla näin heikossa kunnossa"

Porissa oppilaille on jaettu joko täysin käyttökelvottomia tai lähes kymmenen vuotta vanhoja oppikirjoja. Oppilaiden vanhemmat ovat hämmästelleet kirjojen kuntoa muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Kotimaa
Huonokuntoinen koulukirja
Yle

Kirjojen kierrätys on noussut jälleen puheenaiheeksi koulujen alkamisen jälkeen.

Onks tää nyt sitten sitä säästöä?

porilaiskoululaisen äiti

Porilaisen koulun seitsemännellä luokalla opiskeleva koululainen sai käyttöönsä täysin käyttökelvottomaan kuntoon vuosien saatossa menneen matematiikan kirjan, jossa edes sivut eivät pysyneet enää niteessä kiinni.

Toisen oppilaan äiti kertoo lapsensa saamasta kirjasta, jonka ensimmäinen käyttäjä opiskeli koulussa lähes kymmenen vuotta sitten. Tämäkään kirja ei ollut enää parhaassa käyttökunnossa.

– Onks tää nyt sitten sitä säästöä, käyttökelvottoman kirjan saaneen oppilaan äiti kysyy sosiaalisessa mediassa.

Sivistysjohtaja: "Pikkuisen häpeällistä"

Porin sivistysjohtajan Jari Leinosen mukaan kyseinen matematiikan kirja ei kuvaa yleistä tilaa porilaisten koulukirjojen kunnosta.

Huonossa kunnossa olevia kirjoja ei tulisi Leinosen mukaan jakaa Porissa yhdellekään koululaiselle.

Tuollaista ei pitäisi edes tarjota. Ajattelisin, että siinä on joku lipsahdus tapahtunut.

Porin sivistysjohtaja Jari Leinonen

– Kyllä meillä koulujen taloustilanne on näiden osalta vielä sellainen, että on mahdollisuus näin huonojen kirjojen tilalle hankkia uudet. Tuollaista ei pitäisi edes tarjota. Ajattelisin, että siinä on joku lipsahdus tapahtunut, Leinonen sanoo.

Leinosen mukaan opettajien tulisi pitää huolta siitä, että oppimateriaali on käytettävässä kunnossa. Kirjojen käyttöikä riippuu siitä, kuinka paljon niitä käytetään. Joissakin reaaliaineissa kirjat pysyvät Leinosen mukaan opiskelukuntoisena kolmesta neljään vuoteen.

– Se on pikkuisen häpeällistä, että tuollainen kirjakuva tuolla kiertelee, Leinonen sanoo.