1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salla

Vesi pitää yhä keittää Sallassa

Juoma- ja ruoanlaittovesi on edelleen keitettävä Sallassa. Keittokehotus koskee Sallan kirkonkylää, Salmivaaran kylää, Sallatunturin aluetta sekä näiden välisiä alueita.

Salla
Vettä lasketaan hanasta. Vesi ryöppyää lasin reunan yli.
Antti Heikinmatti / Yle

Juotava ja ruoanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5-10 minuuttia.

THL:n Kuopion laboratoriosta saatujen alustavien tulosten mukaan verkostovesinäytteissä ei ole todetty kampylobakteereja eikä myöskään virustauteja aiheuttavia noro- tai adenoviruksia. Vesinäytteiden tutkimukset ovat kuitenkin edelleen kosken laboratoriossa ja veden puhtaudesta saadaan varmuus ensi vikon loppuun mennessä. Näytteistä löytyi koliformisia bakteereja ja yksittäisiä pesäkkeitä E.coli-bakteeria.

Alueen vedenjakelusta vastaava Sallan Aluelämpö Oy jatkaa verkoston klooraamista. Yhtiö lupaa tiedottaa asiasta lisää ensi viikolla.

Sallan Aluelämpö Oy on järjestänyt vedenjakelupisteet kirkonkylälle paloaseman pihaan ja Hopeaharjun pihaan, Sallatunturille Rinnepalvelutalon parkkipaikalle sekä Salmivaaraan entisen Metlan pihaan.

Sallan veden epäpuhtaudet tulivat ilmi viime viikon lauantaina. Veteen on päässyt haitallisia bakteereita ilmeisesti rankkasateiden vuoksi.

Lue seuraavaksi