Puolustusministeri Niinistö: Puolustusvoimat karsii rajusti ensi vuonna

Ministeri Jussi Niinistön arvion mukaan Puolustusvoimista saatetaan karsia jopa parisataa henkilötyövuotta. Materiaalihankintoihin tulee 30 miljoonaa euroa enemmän.

politiikka
Jussi Niinistö
Puolustusministeri Jussi NiinistöPetteri Paalasmaa / AOP

Vaikka Puolustusvoimien tämän vuoden budjetti on puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan verrattain hyvä, kilpailukykysopimus aiheuttaa väistämättä henkilöstön karsimista. Niinistö arvioi, että henkilötyövuosia joudutaan leikkaamaan jopa parisataa.

– Jonkun verran henkilötyövuosia joudumme vähentämään johtuen tästä kilpailukykysopimuksesta, jossa julkista sektoria pyritään trimmaamaan tiukempaan kuntoon, eli vähemmällä henkilöstöllä tehdään enemmän työtä.

Varuskuntien lakkauttamisia ei kuitenkaan ole puolustusministerin mukaan enää luvassa.

Materiaalihankintarahoihin selvää lisäystä – hyöty maavoimille

Materiaalihankintarahoihin ministeri Niinistö on kuitenkin tyytyväinen; taso on 30 miljoonaa euroa korkeampi kuin viime vuonna ja 80 miljoonaa euroa korkeampi kuin edellisellä hallituskaudella.

Niinistön mukaan ilmavoimien lentotunnit, merivoimien alusvuorokaudet ja reserviläisten kertausharjoitteet pysyvät samalla tasolla kuin viime vuonna, mutta että maavoimien tarpeet ovat lähivuosina etusijalla.

– Tässä 2020-luvulla tulee sitten eteen nämä merivoimien isot alushankinnat ja 2020-luvun loppupuolella hornetteja korvaava hävittäjähanke.

Juttua muokattu: Korjattu alusvuorokausien määrä koskemaan merivoimia