Nightwishin Marco Hietala: Emme ole virtuoosisoittajia vaan inhimillisiä esiintyjiä

Metalliyhtyeen basisti Marco Hietala sanoo, että bändin jäsenten kemiat sopivat hyvin yhteen. Se luo lavalle inhimillisen tunnelman, joka vetoaa kuulijoihin. Nightwish-fanien ympäri maailmaa kuvaama dokumentti saa ensi-iltansa lauantaina Himoksella.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Nightwish-metalliyhtyeen basisti Marco Hietala on edelleen yllättynyt bändin suosiosta.

– Pidän meitä riittävän hyvinä ja joskus jopa tosi tiukkoina kavereina soittamaan ja laulamaan. Emme missään tapauksessa ole virtuooseja. Ihmisten välit bändissä ovat järjettömän hyvät, inhimillisyys tulee sitäkin kautta esiin, pohtii basisti bändin olemusta.

Hietala sanoo, että brändin olemusta ei ole tarkoituksella rakennettu tietynlaisen näköiseksi.

– Minun aikana ei ole koskaan pidetty minkäänlaista image-palaveria.

Sanoitukset vetoavat faneihin

Hietala on osallistunut viimeisimmällä levyllä kappaleiden sanoitusten tekoon. Hän uskoo, että onnistuneet sanoitukset ovat toinen bändin suosion syy. Hietala kertoo, että Nightwish pyrkii sanoituksillaan kiteyttämään asioita ja ilmiöitä.

– Sanoilla on vaikutusta, jos niiden rytmisyys ja riimisyys onnistuvat.

Fanit kuvasivat Nightwish -dokumentin

Bändin fanien kuvaamaamassa dokumentissa_To Nightwish with Love _tuodaan esille, kuinka fanittaminen ja musiikin voima yhdistävät ihmisiä eri puolilla maailmaa. Dokumentti on koottu 60 fanin kuvaamasta materiaalista.

Nightwish-metallibändin kerrotaan koskettavan runotyttöjä ja -poikia, mutta dokumentin tekoon osallistuneiden perusteella bändin fanien ikähaarukka on laajempi.

Nuorin dokumentissa esiintyvä fani on 11-vuotias kanadalainen Laura ja vanhin 60-vuotias Dieter Saksasta.

Bändi katsoo To Nightwish with Love -dokumentin ensi-illan yhdessä fanien kanssa Himoksella 20. elokuuta. Dokumentti tulee nähtäville Yle Areenaan samana päivänä kello 14.