1. yle.fi
  2. Uutiset

Presidentti Niinistö lohdutti Riossa heikon kisamenestyksen masentamia: Me olemme maailman viidenneksi onnellisin kansa

Presidentti Sauli Niinistö on aloittanut vierailunsa Rio de Janeiron olympialaisissa seuraamalla suomalaissuorituksia kävelyssä, voimistelussa ja moukarinheitossa. Olympialaisiin osallistuminen on presidentin mukaan itseisarvo, vaikka kisamenestys toistaiseksi on jäänyt vähäiseksi.

Ulkomaat
Niinistö onnitteli nyrkkeilijä Mira Potkosta pronssimitalista.
Niinistö onnitteli nyrkkeilijä Mira Potkosta pronssimitalista.Heidi Lipsanen / Yle

Presidentti Niinistö saapui Rio de Janeiroon torstai-iltana ja kävi Rion keskustaan olympiatulen viereen avatussa Suomi-talossa.

Hän onnitteli Suomen ensimmäisen mitalin saanutta nyrkkeilijää Mira Potkosta, joka saapui talolle suoraan palkintojenjaosta.

– Tähän asti olemme saaneet vain pronssia, se ei ole paljon se. Odotimme enemmän kuin mitä voitimme, niin olemme yleensä aina tehneet. Meillä on vielä David Söderberg ja Antti Ruuskanen jäljellä, Niinistö toteaa.

Presidentti kävi seuraamassa perjantaina suomalaisten suorituksia kävelyssä, voimistelussa ja moukarinheitossa. Lauantaina hän käy tervehtimässä suomalaisurheilijoita kisakylässä. Presidentti aikoo olla paikalla myös kun Antti Ruuskanen kilpailee keihäänheiton finaalissa.

– Muistuttaisin häntä että Pihtiputaan keihäskarnevaaleissa kolme vuotta sitten sovimme että hän heittäisi 90 metriä, Niinistö sanoo muistellen tapaamista Ruuskasen kanssa.

Olympialaisissa mukanaolo on tärkeää, vaikkei kahmittaisikaan mitaleita

Presidentti painotti, että kisoissa mukanaolo on itsessään itseisarvo, vaikka menestys on jäänyt suomalaisjoukkueelta vähiin. Suomi-talon kautta maa saa positiivista julkisuutta.

– Täällä Suomi-talossa tässä kun kävelin sen läpi huomasin, että siellä siteerataan muun muassa että me olemme kuulkaas maailman viidenneksi onnellisimpia ihmisiä maailmassa. Aletaan uskoa siihen, Niinistö toteaa.

Ensimmäistä kertaa Rio de Janeirossa vieraileva Niinistö saapui Brasiliaan Uruguayn valtionvierailulta. Hän tapaa huomenna Kansainvälisen olympiakomitean presidentin Thomas Bachin.

Lue seuraavaksi