Hyppää sisältöön

Folkilla vuoden mökkiläiseksi Paraisilla – Seppo Bruun elävöittää Iniötä kansanmusiikilla

Pitkän linjan toimittaja ja musiikkimies Seppo Bruun saa tunnustusta saariston elävöittämisestä. Monista Ylen ohjelmistakin muistettu Bruun on osavuosi-iniöläinen.

Iniö Folkin yhdeksän vuotta sitten perustanut helsinkiläinen Seppo Bruun on valittu Paraisten vuoden mökkiläiseksi. Yhdessä vaimonsa Elsan kanssa he ovat osavuosiasukkaita Paraisiin kuuluvassa Iniön saaressa.

Seppo Bruun Kuva: Yle

Viikonlopun mittaisessa musiikkitapahtumassa järjestetään vuosittain pääkonsertin ohella pienimuotoisempia konsertteja sekä jameja, mm. palvelukoti Aftonrossa.

Kolmelle saarelle tänä kesänä heinäkuun lopussa levittäytynyt tapahtuma keskittyy maailmanmusiikkiin sekä suomenruotsalaiseen pelimannimusiikkiin.

Henkilökohtaisten yhteyksiensä ansiosta Bruun on saanut festivaaleille kansainvälisestikin tunnettuja muusikoita esiintymään.

Monet radionkuuntelijat muistavat Seppo Bruunin 1980-luvulta Yleisradion Lasten toivekonsertista, jota hän toimitti yhdessä Kosti Kotirannan kanssa. Myöhemmin Bruunin ääni tuli tutuksi Radiomafian taajuuksilta.

Seppo Bruun on ollut toimittajana myös Ruotuväki-lehdessä, Kansan Uutisissa, autourheilulehti Vauhdissa sekä perusti Stump-nuorisolehden vuonna 1966 yhdessä Ilkka Sysimetsän kanssa. Runsaasti musiikista kirjoittanut pitkän linjan toimittaja laittoi myös Popmusiikin vuosisadan kansiin yhdessä toisen yleläisen, Pekka Gronowin kanssa. Hän oli mukana myös palkitussa työryhmässä, joka toimitti kirjan Jee jee jee – suomalaisen rockin historia sekä samannimisen radio-ohjelman.

Bruun on toimittanut suomeksi Mark Levengoodin kirjat Vanhat tädit eivät muni ja Ystävä sä lapsien anna villoja. Varsinaisella kotiseudullaan Helsingissä Seppo Bruun on ollut perustamassa ja johtamassa päiväkoti Pakilan Lastenpaikkaa, jossa on noudatettu ns. vapaan kasvatuksen ideologiaa.

Valinnan teki Paraisten kaupunginhallitus Iniön lautakunnan ja Iniön osavuosiasukas -yhdistyksen aloitteesta. Tunnustus jaettiin lauantaina Paraisten Mökkiläisfoorumissa Nauvon Framnäsissa.