1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Taliban valtasi tärkeän alueen Pohjois-Afganistanissa

Taliban-liike on edennyt Afganistanissa viime aikoina. Puutteellisesti varustetut Afganistanin hallituksen joukot eivät ole kyenneet pitämään maaseudun alueita hallussaan.

Ulkomaat
Turvallisuusjoukkojen jäsen tarkkailee maisemaa
Afganistanin turvallisuusjoukot ovat menettäneet alueita Kunduzin provinssissa maan pohjoisosassa.JAWED KARGAR / EPA

Afganistanin Taliban-liike on valloittanut strategisesti tärkeän alueen Kunduzin provinssissa Pohjois-Afganistanissa. Khan Abadin alue yhdistää Kunduzin kaupungin maan koillisosan provinsseihin.

– Taliban hyökkäsi alueelle eri suunnista. Pidimme puoliamme tuntien ajan, mutta emme saaneet mitään tukea. Alue joutui Talibanin käsiin, Khan Abadin alueen päällikkö Hayatullah Amiri sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Alue sijaitsee lähellä Kunduzin kaupunkia, jota Taliban piti hallussaan muutaman päivän ajan viime syyskuussa. Valtaus oli Talibanin merkittävin voitto sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen johtama liittouma syrjäytti sen vallasta vuonna 2001.

Taliban on saanut haltuunsa uusia alueita tänä vuonna. Se valtasi vain muutama päivä aikaisemmin alueen Baghlanin provinssissa ja on edennyt Helmandin provinssin pääkaupunkia kohti.

Yhdysvaltojen mukaan liikkeen hallussa oli heinäkuussa enemmän alueita kuin kertaakaan vuoden 2001 jälkeen. Afganistanin hallituksen joukot kärsivät yhä varuste- ja henkilöstöpulasta.

Lue seuraavaksi