Video: Uskaltaisitko kävellä tyhjyyden päällä 300 metrin korkeudessa? Kiinassa avattiin ennätyskorkea lasipohjainen silta

Zhangjiajien vuoriston kansallispuistossa avattu silta on 450 metriä pitkä. Viranomaisten mukaan silta on täysin turvallinen.

Ulkomaat
Uutisvideot: Kiinassa avattiin lasisilta 300 metrin korkeudessa
Uutisvideot: Kiinassa avattiin lasisilta 300 metrin korkeudessa

Hunanin provinssissa Kiinassa on avattu silta, jonka kansi koostuu 99 läpinäkyvästä lasilevystä. 450 metriä pitkä silta ylittää rotkon Zhangjiajien vuoriston kansallispuistossa, uutistoimisto Xinhua kertoo.

Turistit voivat katsella alas rotkoon, jonka pohja sijaitsee 300 metriä alempana. Kerrallaan sillalla voi kävellä 800 ihmistä, joten liput on varattava etukäteen.

– Halusin tuntea itseni mykistyneeksi tällä sillalla. Mutta en ole peloissani, sillä se vaikuttaa turvalliselta, perheensä kanssa siltaan tutustunut Wang Min kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Viranomaiset ovat halunneet vakuuttaa sillan turvallisuudesta järjestämällä medialle tapahtumia, joissa toimittajat ovat saaneet yrittää rikkoa lasilevyjä moukarilla. Viranomaiset ovat myös ajaneet sillan kannen päällä autolla.

BBC:n toimittaja (siirryt toiseen palveluun) saikin iskettyä säröjä päällimmäiseen kolmesta lasilevystä, mikä ei viranomaisten mukaan ollut vielä vaarallista.

Sillalla on kuitenkin kiellettyä kävellä piikkikoroilla. Myös valokuvakamerat ja selfie-kepit ovat kiellettyjä. Sillan on suunnitellut israelilainen arkkitehti Haim Dotan.

Lähteet: AFP