Ainakin 50 kuoli hääjuhlaan tehdyssä pommi-iskussa Turkissa

Etelä-Turkissa, lähellä Syyrian rajaa tehdyssä pommi-iskussa kuolleiden määrä nousee edelleen. Itsemurhapommittajan epäillään räjäyttäneen itsensä hääjuhlassa Gaziantepin kaupungissa.

Ulkomaat
Ihmisiä 20. elokuuta pommi-iskun kohteena olleen talon edustalla Gaziantepissä Turkissa 21. elokuuta 2016.
Isku tapahtui lauantai-iltana Gaziantepin kaupungissa lähellä Syyrian rajaa.

Turkin turvallisuuslähteiden mukaan pommi-isku tapahtui lauantai-iltana maan eteläosassa sijaitsevassa Gaziantepin kaupungissa. Räjähdys tapahtui ulkona järjestetyn hääjuhlan aikana.

Gaziantepin kuvernöörin toimisto päivitti aamupäivällä uhrilukuja ja ilmoitti, että kuolonuhrien määrä on noussut 50:een. Kuvernööri Ali Yerlikaya sanoi aiemmin, että haavoittuneita on 94. Hänen mukaansa isku oli terroriteko.

Myös Turkin varapääministeri Mehmet Simsek sanoi uutiskanava NTV:n haastattelussa, että kyseessä oli itsemurhaisku.

– Tämä oli barbaarinen hyökkäys, joka vaikuttaa olleen itsemurhaisku. Turkki on kaikkien terroristiryhmien, kuten PKK:n, Isisin ja Fethullah Gülenin liikkeen tähtäimessä, Simsek sanoi.

Turkin kartta
Yle Uutisgrafiikka

Hallitsevan AK-puolueen poliitikko Samil Tayyar puolestaan kirjoittaa Twitterissä, että iskun taustalla oli Isis-järjestö. Myös kielletty Kurdistanin työväenpuolue PKK on epäiltyjen listalla. Toistaiseksi mikään ryhmittymä ei ole ilmoittanut olevansa iskun takana.

Isku tapahtui Sahinbeyn kaupunginosassa, jossa asuu paljon kurdeja. Kurdimielisen HDP-puolueen mukaan sen jäseniä oli paikalla hääjuhlassa,johon osallistui myös lapsia.

Turkissa on vuoden sisällä tapahtunut useita terrori-iskuja, joista syytetään joko Isisiä tai PKK:hon yhteydessä olevia kurdisissejä.

Silminnäkijät kertovat, että pommin räjähdys kuultiin eri puolilla Gaziantepin kaupunkia.

Lähteet: Reuters, AP, AFP