Hyppää sisältöön

Alkavan viikon pääaiheet: Linux, Ukraina ja Ylen vaalikone täyttävät vuosia

Alkavalla viikolla juhlitaan suomalaisen idean pohjalta kehitettyä Linux-käyttöjärjestelmää, vietetään Ukrainan 25-vuotisjuhlia, kuunnellaan eduskuntaryhmien kesäkokousten kuulumisia ja vietetään taiteiden yötä.

Kuva: AOP

**Viikko **alkaa maanantaina Linux-käyttöjärjestelmän 25-vuotisjuhlaseminaarilla, vaikka varsinainen "syntymäpäivä" on vasta torstaina. Suomalaisen Linus Torvaldsin alullepanema järjestelmä on nykyään maailman käytetyin ohjelma erilaisten tietokoneperusteisen laitteiden taustalla.

Tiistaista alkaen jatkuvat puolueiden eduskuntaryhmien kokoukset. Tarkoitus on hioa suunnitelmia lähestyvää istuntokautta varten. Keskustan edustajat ovat kesäkokouksessaan Oulussa ja kokoomuslaiset Turussa ja Salossa. Vasemmistoliitto taas kokoustaa kahden päivän ajan Jyväskylässä.

Keskiviikkona tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun Ukraina itsenäistyi Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Euroopan toiseksi suurin maa on itsenäisyytensä aikana seilannut poliittisesta kriisistä toiseen. Maan sotkuista tilannetta on kiristänyt entisestään yli kaksi vuotta sitten alkanut Krimin niemimaan miehitys.

Keskiviikkona myös Suomen ensimmäinen vaalikone, Ylen vuoden 1996 eurovaalikone, täyttää vuosia.

Torstaina vietetään taiteiden yötä muun muassa Helsingissä ja Gestapon historiasta kirjan kirjoittanut professori Frank McDonoughn kertoo kirjasta lisää.

.
.