1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Princen kuolemasta uutta tietoa – lääkkeitä oli merkitty väärin

Princen lääkepurkeissa oli 50 kertaa heroiinia vahvempaa huumetta.

Prince Kuva: Balazs Mohai / EPA

Poptähti Princen kodista takavarikoituja pillereitä oli merkitty väärin, kertoo uutistoimisto AP. Ne sisälsivät fentanyyliä, synteettistä opioidia, joka on 50 kertaa vahvempaa kuin heroiini.

Nimettömänä pysyttelevän viranomaislähteen mukaan ne oli merkitty hydrokodoniksi, joka on heikompi opioidi.

Princelle tehty ruumiinavaus osoitti kesäkuun alussa, että hänen kuolinsyynsä oli juuri opioidien yliannostus. Kuolemansyytutkija piti Princen kuolemaa onnettomuutena.

Pillereissä myös muita opioideja

Fentanyylin lisäksi Princen kodista löytyi myös muita väärin merkittyjä huumaavia aineita, kuten oksikodonia ja kodeiinia. Myös ne ovat opioideja. Niitä käytetään kipulääkkeenä.

Osa pillereistä löytyi poptähden pukuhuoneesta, mutta suurin osa oli purkeissa, jotka oli merkitty aspiriiniksi ja C-vitamiiniksi. Purkit löytyivät poptähden salkuista ja laukuista.

Viranomaisten mukaan Princellä ei ollut voimassaolevia lääkereseptejä Minnesotan osavaltiossa. Hänelle ei ollut myönnetty reseptejä 12 kuukauteen ennen kuolemaansa.

Princen kuoleman tutkinta jatkuu

Princen kodista löytyi myös oksikodipurkki, joka oli määrätty toiselle henkilölle. Viranomaiset eivät paljastaneet, kenelle resepti oli kirjoitettu.

Viranomaiset jatkavat Princen kuoleman tutkintaa. He yrittävät nyt selvittää, mistä poptähti sai huumeet.

Prince löytyi kuolleensa kodistaan Paisley Parkista huhtikuussa. Hän painoi kuollessaan noin 50 kiloa, ja hänen ruumiistaan löytyi huomattavasti tappavaa suurempi annos fentanyyliä.