Ulkoministeri: Filippiinit pysyy sitoutuneena YK:hon

Presidentti Rodrigo Duterte on väläytellyt mahdollisuutta erota järjestöstä, joka on arvostellut Filippiinien veristä huumeiden vastaista sotaa.

Ulkomaat
Puolikuva
Filippiinien ulkoministeri Perfecto Yasay.Francis R. Malasig / EPA

Filippiinit ei aio erota YK:sta, vakuuttaa maan ulkoministeri Perfecto Yasay. Filippiinien presidentti Rodrigo Duterte uhkasi eilen sunnuntaina, että maa saattaisi erota YK:sta.

– Olemme sitoutuneita YK:hon, huolimatta lukuisista turhautumisistamme kansainvälistä järjestöä kohtaan, sanoo ulkoministeri Perfecto Yasay.

Yasayn mukaan presidentti Rodrigo Duterten lausunto on tulkittava nimenomaan syvän pettymyksen ja turhautumisen ilmaisuna.

Duterte hermostui YK:lle, kun järjestön ihmisoikeusasiantuntijat olivat todenneet Filippiinien verisen huumeiden vastaisen sodan rikkovan kansainvälistä lakia.

Duterten presidenttikauden aikana lähes 1 800 ihmistä on kuollut huumeyhteyksissä, kertoo Filippiinien poliisi. Poliisioperaatioiden yhteydessä on kuollut 712 huumekauppiasta ja huumeiden käyttäjää. Lisäksi poliisi tutkii yli tuhatta tappoa, joiden epäillään liittyvän huumeisiin.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset