1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Muonio

Muonion kunnanjohtaja lähtee

Muonion kunnanjohtaja Sirpa Hartojoki eroaa virastaan. Hartojoki muuttaa lähemmäksi Kuopion seudulla asuvia vanhempiaan.

Muonio
Muonion uutena kunnanjohtajana aloittanut Sirpa Hartojoki.

Hartojoki on johtanut Muonion kuntaa vuodesta 2012 lähtien. Hän jätti eroilmoituksensa maanantaina 22. elokuuta.

– Haluan muuttaa lähemmäs ikääntyviä vanhempiani, jotka asuvat Kuopion seudulla. Lisäksi näköpiirissä on uusia haasteita työelämässä, mutta niitä en voi vielä kommentoida, sanoo Hartojoki tiedotteessa.

– Päätös ei ollut helppo, koska olen viihtynyt hyvin Muoniossa ja kunnanjohtajan työssä. Minulle jää täältä paljon hyviä muistoja. Aika kunnanjohtajan vaihdokselle on hyvä, kun Lapin soten valmistelu tiivistyy. Uusi kunnanjohtaja pääsee mukaan jo alkuvaiheessa rakentamaan sotea sekä valmistelemaan Muonion kunnan muuttuvaa roolia maakuntauudistuksen edetessä, Hartojoki toteaa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Sakari Silén toteaa, että ratkaisu oli Hartojoen oma.

– Hartojoki päätyi lopullisesti ratkaisuunsa kesän kuluessa. Muonioon ryhdytään hakemaan uutta kunnanjohtajaa nopealla aikataululla. Ymmärrän ratkaisun ja kiitän Hartojokea yhteistyöstä.

Kunnanvaltuusto päättää eron myöntämisestä ja viran aukijulistamisesta. Kunnanjohtajan irtisanoutumisaika on kaksi kuukautta.

Hartojoki on sairauslomalla. Kunnanjohtajan sijaisena toimii kunnansihteeri Katri Rantakokko.

Kunnanjohtajan lähtö on jo toinen Lapissa lyhyen ajan sisällä. Inarin kunnanjohtaja Jyrki Hyttinen ilmoitti viime viikolla eroavansa virastaan ja palaavansa kotikonnuilleen Kouvolaan.

Lue seuraavaksi