Valtakunnallinen koulurauhan julistus saa Seinäjoella liikkeelle 6 000 koululaista

Koulurauha julistetaan jo 26. kerran Suomen kouluihin. Valtakunnallinen päätapahtuma järjestetään tänään tiistaina Seinäjoella. Tuhansien alakoululaisten suurtapahtuma tietää ruuhkia Seinäjoen keskustaan aamupäivällä.

Kotimaa
Lapsia koulupihalla.
Yle

Seinäjoella julistetaan tänään tiistaina valtakunnallinen koulurauha koulukiusaamista vastaan. Seinäjoki Areenalla järjestettävään tapahtumaan on tulossa noin 6 000 koululaista Seinäjoen alueen kouluista.

Tapahtuma alkaa kello 9.30 ja kestää noin tunnin. Järjestäjät toivovat, että autoilijat ottaisivat huomioon tien päällä olevat koululaiset sekä ennen että jälkeen koulurauhan julistuksen.

– Suurin osa koululaisista saapuu Areenalle kävellen ja pyörillä. Kauempaa maakunnasta tullaan linja-autoilla, joita on arviolta 40–50 eli nekin aiheuttaa varmasti liikenteessä ruuhkia keskustan alueella, kertoo tapahtuman turvallisuusvastaava Marko Räty.

Rädyn mukaan koululaisten liikkumista yritetään porrastaa niin että kaikki eivät saavu Areenalle aivan samaan aikaan, mutta siitä huolimatta ruuhkiin on syytä varautua useilla eri tieosuuksilla.

Jokainen on arvokas

Koulurauha julistetaan jo 26. kerran Suomen kouluihin. Seinäjoen tapahtuma on yksi suurimmista koskaan järjestetyistä koulurauhan julistustapahtumista.

– Seinäjoella tapahtumaan haluttiin kutsua kaikki alueen koulut. Seinäjoen kaupunki on ollut vahvasti mukana suunnittelussa ja saanut sitä myöden myös koulut hyvin mukaan, koordinaattori Henna Minkkinen Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjanmaan piiristä kertoo.

Tapahtumaa voi seurata suorana nettilähetyksenä koulurauhan nettisivujen kautta.

Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Opetushallituksen, Poliisihallituksen, Folkhälsanin sekä Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma, jonka tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen.

Jokaiselle vuodelle tuotetaan oma toimintaopas kouluille, jossa kerrotaan teemaan liittyen miten koulurauhaa voi edistää. Seinäjoella koululaiset valitsivat vuoden teemaksi ”Jokainen on arvokas”.