1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. leirintäalueet

Rauhalahden leirintäalueen vuokrasopimus uusiksi – Hoksopoli ja Kivilampi rajataan ulkopuolelle

Kuopion kaupunki haluaa päivittää leirintäalueen vuokrasopimuksen vastaamaan paremmin nykytilannetta. Vuosia sitten suljetun perhepelipuisto Hoksopolin tilalle ollaan kaavoittamassa asuntoja ja Kivilammellakaan ei ole enää matkailullista käyttöä.

Kuva: Juha Vauhkonen / Yle

Kuopion kaupunki on uusimassa omistamansa Rauhalahden leirintäalueen vuokrasopimusta vastaamaan paremmin nykytilannetta.

Matkailukeskus Rauhalahden vuokra-alueeseen ovat kuuluneet eteläosissa myös ns. Hoksopolin alue sekä Kivilammen eteläranta ja vesialue. Nyt kaupunki aikoo rajata ne vuokrasopimuksen ulkopuolelle. Samalla leirintäalueen eteläosien vuosivuokra putoaa 5 000 eurosta 3 500 euroon. Kaupunkirakennelautakunta päättää asiasta keskiviikkona.

Jo vuosia sitten toimintansa lopettaneen perhepelipuisto Hoksopolin alueelle laaditaan parhaillaan yleiskaavaa ja sinne suunnitellaan asuntoja. Kivilampea käytettiin vielä joitakin vuosia sitten kalastusmatkailuun, mutta toiminta on sittemmin loppunut.

Kaupunki etsii parhaillaan ostajaa Rauhalahden leirintäalueelle. Ostamisesta on kiinnostunut useampi taho ja tavoitteena on, että uusi toimija ottaisi alueen vetovastuun ensi vuoden alussa.