Kiuru vaatii Porin lomautusten käsittelyä valtuustossa

Kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) vaatii Porin lomautuksien vaikutuksia valtuuston käsiteltäväksi. Pori lomauttaa henkilökuntaansa loppuvuonna.

lomautus
Krista Kiuru (sd.) ja Esa J. Wahlman Porin valtuustossa.
Antti Laakso / Yle

Porin kaupunginvaltuuston jäsen, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) vaatii Porin lomautuksia kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

– Porissa on pitkä perinne siinä, että yhteinen tahtotila muodostetaan talousasioissa juuri valtuustossa. Vetoan kaupunginhallituksen puheenjohtajaan Juha Vasamaan (kok.), että hän sallii lomautusasian käsittelyn myös Porin kaupunginvaltuustossa, Kiuru kirjoittaa.

Porin kaupunginhallitus päätti aiemmin tänä kesänä lomauttaa ison osan kaupungin henkilöstöstä kolmeksi viikoksi vuoden loppupuolella. Osa henkilöstöstä on rajattu lomautuksen ulkopuolelle.

Laittomuuden estämistä

Maanantaina kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtajan tekemiä lomautusten rajauksia, joiden on tarkoitus estää lainvastaisten tilanteiden syntyminen palvelujen laadun heikentyessä.

Krista Kiuru väittää, että lomautukset voivat Porissa johtaa laittomaan tilanteeseen sivistystoimessa ja perusturvassa.

– Kaupunginhallituksessa on syytä arvioida vakavasti, onko vaikutukset riittävällä tavalla arvioitu. Paras ja avoimin tapa tehdä tämä on kaupunginvaltuustossa, Kiuru sanoo.