Tulipalo vei tarhurin mehiläispesät Hämeenlinnassa

Tulipalo tuhosi mehiläispesiä Hämeenlinnan Miemalassa elokuun alussa. Kuudesta pesästä neljä tuhoutui täysin. Tuli tuhosi omaisuutta arviolta 1 500 euron arvosta. Palon arvellaan olevan tahallaan sytytetty. Poliisi kaipaa silminnäkijöiden havaintoja.

Kotimaa
tulipalo
Tulipalo tuhosi mehiläispesiä Hämeenlinnassa.Markku Pelkkikangas

Hämeenlinnassa sijaitsevassa mehiläistarhassa riehui tulipalo elokuun alkupuolella. Tarhaaja Markku Pelkkikankaan mehiläistarhassa tulipalo tuhosi kuudesta pesästä neljä. Myös loput kaksi pesää kärsivät vahinkoja.

Pelkkikangas oli pari viikkoa aikaisemmin tehnyt pesillä normaaleja syystoimia. Palatessaan pesille uudelleen häntä odottivat hiiltyneet pesät.

– Vain peltikatot jäivät jäljelle, sanoo Pelkkikangas.

Markku Pelkkikangas on harrastanut mehiläistarhausta vuosikymmenten ajan. Hän sanoo, ettei koskaan aikaisemmin ole kokenut samanlaista ilkivaltaa. Mies on suunnitellut jäävänsä harrastuksesta eläkkeelle.

– Nyt se tapahtuu kevennetymmin kuin oli aikomus.

Tulipaloa epäillään tahalliseksi

Pesät sijaitsevat vähäliikenteisellä paikalla, eikä ohikulkijoita juuri ole.

– Riistakameroitakaan ei paikalla ollut, niistä olisi nyt ollut apua, sanoo Markku Pelkkikangas.

Tuhoutuneiden pesien mukana menivät mehiläisten lisäksi myös pesärakenteet, ruokintalaatikot ja talviruoka. Pelkkikangas teki tapauksesta ilmoitukset poliisille ja vakuutusyhtiöön. Vahingon arvo on yhteensä noin 1 500 euroa.

Tulipaloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisi kaipaa mahdollisten silminnäkijöiden havaintoja.