Liikuntamyönteinen työpaikka voi syntyä pienilläkin panostuksilla

Työyhteisön parantaminen liikuntamahdollisuuksien osalta ei välttämättä vaadi isoja muutoksia tai kalliita satsauksia. Taukovenyttelyt tai pyöräteline pihalle ovat pieniä juttuja, mutta viestivät siitä että työkuntoa pidetään tärkeänä.

kampanjointi
Matka hyvään kuntoon -kampanjan kiertueteltta Kemin torilla.
Antti Heikinmatti / Yle

Työhyvinvoinnin ylläpitämisessä keskeinen osa on fyysisen kunnon parantaminen. Kunnossa kaiken ikää -ohjelman Matka hyvään kuntoon -kampanjassa huomio kiinnitetäänkin erityisesti työikäisiin ja työpaikkoihin.

Kampanjan ohjelmakoordinaattori Miia Malvela kertoo, että kiinnostus kampanjaa kohtaan on ollut hyvä. Kemissä rekkakiertue pysähtyi kuntotestien tekemisen merkeissä ja paikalla oli väkeä runsain mitoin heti ovien auettua.

– Kyllä myös yrityksistä ja työpaikoilta on oltu yhteyksissä ja varattu aikoja testeihin ja kyselty siitä, miten voi päästä mukaan, Malvela kiittelee.

Yksi osa kampanjaa on rekkakiertue kuntotestauksineen ja tiedonjakoineen. Toinen osa on työpaikoille tehtävät tiedotusiskut.

– Olemme vetäneet työhyvinvoinnin johtamisen koulutuksia, joissa on muistutettu siitä että hyvä fyysinen kunto on yksi osa työhyvinvoinnin ylläpitämistä. Se sisältää elämäntavat ja muun muassa ruokailutottumukset, Malvela sanoo.

Lisää virtaa työpäivään

Työntekijän kannalta liikunnallista elämäntapaa suosiva työpaikka muodostuu lopulta melko yksinkertaisistakin asioista. Näitä vinkkejä kampanjassa tarjotaan käyttöön otettavaksi.

– Yleisimpiä tapoja ovat tietysti esimerkiksi liikuntasetelit ja vastaavat. Mutta se voi olla esimerkiksi pelkästään se, että tarjotaan mahdollisuus pitää taukoja ja esimerkiksi venytellä, pidetään huoli että työpaikalla on mahdollisuus vaihtaa vaatteet jos tulee töihin pyörällä ja tämän tapaisia asioita.

Hyöty kunnon ylläpitämisestä ja parantamisesta tulee molemmille, työnantajalle ja -tekijälle.

– Itse pitäisin ihan tärkeimpänä hyötynä sitä, että kun työntekijä on kunnossa niin jaksaa sitten kotonakin paremmin työpäivän jälkeen, Miia Malvela muistuttaa.