Vasama: Porin lomautusasiassa päätösvalta on kaupunginhallituksella

Porilaisvaltuutettu, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) haluaa kaupungin lomautusratkaisun valtuuston käsittelyyn. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama (kok.) korostaa, että lomautuspäätös on tehty kaupunginhallituksessa valtuuston antamien valtuuksien mukaisesti.

lomautus
Juha Vasama Porin valtuustossa.
Jari Pelkonen / Yle

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama (kok.) ei aio edistää Porin lomautuspäätösten viemistä valtuuston käsittelyyn.

Kaupunginhallitus päätti äskettäin lomauttaa suuren osan Porin henkilökunnasta kolmeksi viikoksi. Kaupunginvaltuuston jäsen, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) haluaa lomautusratkaisun valtuuston käsittelyyn, koska hänen mielestään lomautukset voivat johtaa palvelujen heikentyessä laittomaan tilanteeseen.

Juha Vasama korostaa, että kaupunginhallitus on ollut lomautuksissa täysin päätösvaltainen kaupungin johtosäännön mukaisesti.

– Valtuusto on hyväksynyt talousarvion, jossa pysymiseksi lomautukset tehdään, Vasama sanoo.

Lomautukset tulevat

Porin lomautukset ovat herättäneet arvostelua myös valtuuston kokoomusryhmässä. Kokoomuksen vahva vaikuttaja Vasama kuitenkin muistuttaa, että kaupunginhallituksessa lomautukset on tehty yksimielisesti. Äänestetty on ainoastaan siitä, mitä ryhmiä lomautusten ulkopuolelle rajataan.

Vasama sanoo, että kaupunginvaltuustolla ei ole lomautuksissa päätösvaltaa, joten lomautuksia ei tarvitse tuoda sen käsittelyyn.

– Viikon päästä kaupunginhallitus päättää hallintokuntakohtaisista lomautussuunnitelmista. Nämä voidaan viedä niin haluttaessa valtuustolle tiedoksi, Vasama sanoo.

Pori lomauttaa henkilöstöään miljoonien eurojen säästöjen saamiseksi.