1. yle.fi
  2. Uutiset

Kansainväliset markkinat tulevat jälleen Tornioon – luvassa makuja läheltä ja kaukaa

Kansainväliset Suurmarkkinat pysähtyvät Torniossa nyt toista kertaa. Mukana on tällä kertaa noin 120 kauppiasta 35 eri maasta.

Tornio
Italialainen koju suurmarkkinoilla
Laura Valta / Yle

Kauppakeskus Rajalla ympäristöön Tornioon rakentuu kansainvälinen markkina-alue syyskuun alussa. Kansainväliset Suurmarkkinat järjestetään Torniossa toista kertaa. Markkinat ovat avoinna 1.-4. syyskuuta.

Ruokaa tarjoavat muun muassa jättikokoinen saksalainen hiiligrilli bratwursteineen, meksikolainen ravintola, kreikkalainen gyros- ravintola, unkarilainen langos-paikka, belgialainen vohvelipaikka, ranskalainen creperie tai vaikkapa Kuusamon kalaherkkuja myyvä ravintola.

Ruoan lisäksi markkinoilla on mukana käsityöläisiä eri puolilta maailmaa ja myös kotimaan maakuntien erikoisuuksia on esillä.

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat. Markkinoille on ilmoittautunut mukaan noin 120 kauppiasta 35 eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on toki mukana ympäri maailmaa Amerikkaa ja Aasia myöden.

Viime kesänä Suurmarkkinoilla vieraili yli 1,1 miljoonaa kävijää 13 eri paikkakunnalla.

Lue seuraavaksi