Sadan miljoonan euron verohelpotukset yhä ilmassa – apteekkialalle kiky-ratkaisu ehkä jo huomenna

Apteekki- ja ICT-aloilla käydään kilpailukykysopimusneuvotteluja parasta aikaa. Rahoitusalan neuvottelijat istuvat neuvottelupöytään seuraavan kerran keskiviikkona. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) on luvannut sata miljoonaa euroa lisää verohelpotuksia, jos kilpailukykysopimuksen kattavuus saadaan 90 prosenttiin ennen ensi viikon budjettiriihtä.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Neuvotteluja kilpailukykysopimuksesta käydään edelleen viimeisillä aloilla. ICT- ja apteekkialalla neuvottelut jatkuvat parasta aikaa. Rahoitusalalla istutaan neuvottelupöydän ääreen keskiviikkona.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on luvannut sata miljoonaa euroa lisää verohelpotuksia, jos kilpailukykysopimuksen kattavuus saadaan 90 prosenttiin ennen elokuun lopun budjettiriihtä. Sopimus hyväksyttiin useimmilla aloilla jo kesäkuun puolivälissä, mutta sen kattavuus jäi tuolloin 3,5 prosenttiyksikköä vajaaksi 90 prosentin tavoitteesta.

Jos ICT-, rahoitus- ja apteekkiala pääsisivät sopimukseen, kilpailukykysopimuksen kattavuus lähentelisi tavoiteltua 90 prosenttia palkansaajista.

Farmaseutit odottavat ratkaisua ehkä jo huomenna

Farmasialiiton toiminnanjohtajan Mika Leppisen mukaan neuvotteluja käydään koko ajan. Viikonlopun aikana on hänen mukaansa päästy jonkin verran eteenpäin.

– Näyttää kohtuullisen lupaavalta, Leppinen sanoo toiveikkaasti.

Hän odottaa neuvotteluratkaisua suuntaan tai toiseen mahdollisesti jo huomenna tiistaina.

Neuvottelut jatkuvat pian myös rahoitusalalla, missä erimielisyyttä on aiheuttanut muun muassa lisäeläketurva. Nordealaisia edustavan Ammattiliitto Nousun toiminnanjohtajan Minna Ahtiaisen mukaan neuvottelupöytään istutaan seuraavan kerran keskiviikkona.

– Yritämme löytää ratkaisuja ja mahdollisimman nopeasti, Ahtiainen sanoo.