SVT: Poliisi vetoaa yleisöön ja rikollisjengiin Göteborgin tapauksen selvittämiseksi

Ruotsin poliisi on varsin vaitonainen Göteborgin räjähdyksen tutkimusten etenemisestä. Toistaiseksi ketään ei ole pidätetty tapaukseen liittyen.

Ulkomaat
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Ruotsin poliisi pyytää apua kansalaisilta ja jopa rikollisjengeiltä maanantaisen Göteborgin räjähdyksen selvittämiseksi, kertoo Ruotsin televisio SVT (siirryt toiseen palveluun). Poliisi pitää mahdollisena, että räjähdys liittyy jengien välienselvittelyyn.

- Ottakaa yhteyttä meihin ennen kuin tämä laajenee, sanoi poliisin tiedottaja Thomas Fuxborg maanantaina.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan murhasta tai taposta, mutta ketään ei ole vielä otettu kiinni epäiltynä räjähdyksestä.

Göteborgin Biskopsgårdenissa sijaitsevassa kerrostalossa yöllä tapahtuneen voimakkaan räjähdyksen aiheutti asuntoon ikkunan läpi heitetty käsikranaatti. Räjähdyksessä kuoli 8-vuotias poika.

Asunnossa on poliisin mukaan kirjoilla useita ihmisiä, jotka on tuomittu törkeistä väkivaltarikoksista. Kuollut poika oli tiettävästi vierailulla ja nukkui tapahtumahetkellä.

Poliisi on kuitenkin varsin vaitonainen tutkimusten edistymisestä.

SVT:n toimittaja Johanna Bäckström Lerneby on seurannut jengisotaa Göteborgissa vuosia. Hän uskoo, että häikäilemättömyys ja piittaamattomuus on saavuttanut uuden tason.

- Vaikka aiemminkin ammuttiin julkisilla paikoilla, on se nyt aivan toisenlaista viime vuosina. Rikolliset eivät välitä siitä, jos he aiheuttavat vahinkoa ulkopuolisille. He eivät tarkasta, onko lapsia autossa, jonka aikovat räjäyttää, tai asunnossa, kuten eivät tässäkään tapauksessa tehneet. On ihme, ettei tullut enemmän vahinkoa.