Draamaa ja tosi-tv:tä – Kotikylä-sarja tuuppaa Savitaipaleen arjen nettiin

Savitaipaleella aletaan kuvata Kotikylä-sarjaa. Kotikylässä seurataan tavallisten ihmisten arkea ja juhlaa. Lähetyksiä voi katsella netissä.

Savitaipale
Hakamäki
Yle Petri Kivimäki

Savitaipalelaisista saattaa tulla Internet-tähtiä. Kunnassa aletaan kuvata Kotikylä-sarjaa, jota voi katsella internetin välityksellä missä tahansa maailmassa. Lähetysten sisällöstä ja toteutuksesta vastaavat amatöörit.

– Kotikylässä seurataan tavallisten ihmisten arkea ja juhlaa, vuodenaikojen vaihtelua, luontoa ja erilaisia tapahtumia erilaisissa ympäristöissä, selvittää idean isä, ohjaaja Hannu Kahakorpi.

Ylen suosittua Kotikatu-sarjaa vuosikausia ohjannut Hannu Kahakorpi on lupautunut vetämään mediapajoja, joissa savitaipalelaiset voivat suunnitella ja toteuttaa Kotikylä-lähetysten sisältöä yhdessä ammattilaisten kanssa.

– Digitaaliaika antaa mahdollisuuden toteuttaa asioita, jotka aikaisemmin ovat jääneet tekemättä, Kahakorpi sanoo.

Kotikylä-sarjan mallina on jo lopetettu Yle TV1:n Kotikatu-sarja.

Yhteistyökumppaneita ja rahoitusta haetaan

Kotikylä on ensisijaisesti kehittämishanke. Sen toivotaan myös tuottavan uutta yrittäjyyttä ja osaamista Savitaipaleelle.

Kotikylän tekeminen ei onnistu ilman rahaa ja resursseja. Savitaipaleen Yritystaloon on rakennettava virtuaalistudio kuvauksia varten. Kuvauksia varten tarvitaan kevyt kalusto. Hankkeelle tarvitaan myös projektipäällikkö ja tuottaja.

– Parhaillaan Savitaipaleen kunta etsii hankekumppaneita, kertoo Savitaipaleen elinkeinoasiamies Eija Pajula.

Kotikylä-kehittämishankkeelle haetaan muun muassa Eu-rahaa.