Porin lomautusten yllättävä vaikutus: Naapurikunnan terveyskeskus viikoiksi kiinni

Porin naapurikunnan Merikarvian terveyskeskus aiotaan sulkea kolmeksi viikoksi Porin lomautusten seurauksena. Merikarvialla ei suunnitelmia purematta niellä.

Merikarvia
YLE / Eetu Laaksonen

Merikarvialla ei hyväksytä kunnan terveyskeskuksen sulkemista syksyllä kolmeksi viikoksi Porin lomautusten seurauksena. Tänä aikana merikarvialaiset joutuisivat hakemaan palvelunsa Noormarkusta ja Porista.

Pori, Merikarvia ja Ulvila kuuluvat samaan perusturva-alueeseen, jossa Pori on järjestäjäkuntana. Pori on päättänyt lomauttaa suuren osan henkilöstöstään säästöjen saamiseksi.

Vaatimus Porin kaupunginhallitukselle

Merikarvialla suunnitelmat herättävät närää. Merikarvian kunnanhallitus vaati, että Porin kaupunginhallitus oikaisee välittömästi päätöstään.

– Emme voi hyväksyä, että Pori säästää huonontamalla merikarvialaisten palveluja, jotka meille kuitenkin on luvattu. Asiasta ei ole edes neuvoteltu meidän kanssa, toteaa Merikarvian kunnanhallituksen puheenjohtaja Juhani Kotiranta.

Jo kesällä 6-7 viikkoa kiinni

Juhani Kotiranta muistuttaa, että kunnan terveyskeskus oli jo kesällä kiinni puolitoista kuukautta.

– Kyllä tämä meistä on aika käsittämätöntä. Jos kolmen viikon sulku syksyllä toteutuu, terveyskeskuksemme on tänä vuonna suljettuna noin kymmenen viikkoa.

Säästöt epäilyttävät

Merikarvialla epäillään vahvasti, saavutetaanko terveyskeskuksen henkilökunnan lomauttamisella todellisia säästöjä.

– Haetut säästöt kääntyvät helposti kustannuksiksi, kun päivystyskäynnit ja matkustusmenot lisääntyvät, sanoo Kotiranta.