1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Puutarhapalsta

Siikakankaan viljelyspalstoille kova kysyntä – laajennusneuvottelut käynnissä

Kaupunkiviljelyn suosio näkyy myös Kemissä. Siikakankaalla sijaitsevat reilu parikymmentä viljelyspalstaa ovat olleet viime vuosina kovassa käytössä ja alueen laajennukselle olisi tarvetta.

Puutarhapalsta
Palstaviljelmä Kemissä.
Antti Heikinmatti / Yle

Kemissä halutaan laajentaa Siikakankaalla sijaitsevaa palstaviljelyaluetta. Toimintaa pyörittävän Meri-Lapin nuoret työhön -yhdistyksen Juha Taanila kertoo, että tällä hetkellä käytössä on 26 viljelyspalstaa, mutta tarvetta uusille olisi.

– Kaikki paikat ovat olleet viime vuosina täynnä. Mutta vieressä on alue, jonka käyttöönottamisesta on käyty neuvotteluja, Taanila sanoo.

Palstaviljelmän vieressä oleva kaupungin omistama peltomaa tarvitsisi raivausta ja ojittamista. Taanilan mukaan mahdollisuuksia töiden aloittamiseen vielä tänä syksynä tutkitaan parhaillaan.

Taanilan mukaan laajennusalue haluttaisiin saada käyttöön ensi kesänä, mikä edellyttäisi sitä, että työt saataisiin valmiiksi ennen talvea.

– Lisäksi meillä on kuusi porukkaa, jotka ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita pysyvämmän rakennuksen pystyttämisestä palstalle. Niiden osalta pitää selvittää myös lupa-asiat ja minkälaiset rakennukset paikalle voidaan tehdä, Taanila kertoo.

Nykyisille aarin kokoisille palstoille rakennuksia ei sovi. Jos palstaviljelmästä halutaan siirtolapuutarhatyyppinen pysyvine mökkeineen, olisi myös palstakokoa kasvatettava.

Taanilan mukaan hyötykasvien kasvattamiseen kaupunki- tai palstaviljelmillä on tällä hetkellä paljon kysyntää myös muualla kuin Kemissä.

Lue seuraavaksi