Hyppää sisältöön

Mustajärvi irvailee Soinille: Puolustuspoliittinen selonteko eduskunnalle jouluaattona

Lappilainen kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) vastustaa puolustusyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa. Mustajärvi moittii ulkoministeri Timo Soinia ja puolustusministeri Jussi Niinistöä kansalaiskeskustelun halventamisesta.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi. Kuva: Yle

– Hallitusohjelmaan kokoomuksen toiveista kirjattu Nato-selvitys annettiin eduskunnalle vapun aattona. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko tuotiin eduskuntaan juhannusviikolla ja jos perussuomalaiset sektoriministerit, ulkoministeri Soini ja puolustusministeri Niinistö, jatkavat samaa kansalaiskeskustelua halveksivaa linjaansa, puolustuspoliittinen selonteko annetaan eduskunnalle varmaan jouluaattona, kansanedustaja Markus Mustajärvi tokaisi Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Jyväskylässä.

Mustajärven mielestä vasemmiston ja vihreiden luonteva yhteistyö voisi löytyä "sodan ja rauhan kysymyksistä".

– Mitä kireämmäksi kansainvälinen ilmapiiri käy, sitä tärkeämpää on rajoittaa sapelinkalistelua eikä suinkaan sitä lisätä. Suomen ei tarvitse kumartaa sen paremmin länteen kuin itäänkään, vaan muistaa Suomen ulkopolitiikan pitkän linjan opetukset.

Mustajärven mukaan vasemmiston on otettava selkeän kielteinen kanta Yhdysvaltain kanssa solmittavaan puolustusyhteistyösopimukseen.

– Sopimuksen liitteenä on hintalappu, jossa amerikkalaishävittäjistä maksetaan kaksinkertainen hinta julkisuudessa olleeseen hinta-arvioon verrattuna.

Ulkoministeri Soini (ps.) on kertonut kannattavansa Suomen ja Yhdysvaltojen välistä puolustusyhteistyösopimusta. Puolustusministeri Niinistö (ps.) puolestaan on sanonut, että sopimus halutaan allekirjoittaa ennen marraskuun puoliväliä, jolloin Yhdysvalloissa aloittaa uusi presidentti.

.
.