Ammattikorkeakoulu vaihtaa pääsykokeen verkkokurssiksi

Satakunnan ammattikorkeakoulu poistaa pääsykokeen liiketalouden aikuiskoulutuksesta. Sen sijasta 55 tutkinto-opiskelijaa valitaan verkkokurssin perusteella.

Kotimaa
SAMKin kyltti rakennuksen seinässä.
Jari Pelkonen / Yle

Satakunnan ammattikorkeakoulu poistaa pääsykokeet liiketalouden aikuiskoulutuslinjalta.

Pääsykokeen sijasta opiskelijat suorittavat internetissä valintakurssin, josta saa myös tradenomin tutkintoon kuuluvia pisteitä.

Ennakkotehtävien ja haastattelun sijasta ammattikorkeakoulu testaa opiskelijoiden motivaatiota osallistua kurssille. Kurssin perusteella valitaan 55 tutkinto-opiskelijaa monimuotokoulutukseen.

Myös muihin tutkintoihin?

Satakunnan ammattikorkeakoulu perustelee uudistusta sillä, että viime aikoina on käyty runsaasti keskustelua pääsykokeiden uudistustarpeesta. Kokemusten perusteella saatetaan vastaava menettely ottaa käyttöön myös muissa tutkinnoissa.

Uudella valintamenettelyllä mitataan hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun.

Aiemmin SAMK on jo muuttanut tekniikan alan valintamenettelyä. Käytännössä tekniikan alojen koulutuksiin on luvattu ottaa sisään kaikki, jotka ovat kirjoittaneet pitkästä matematiikasta ylioppilaskirjoituksissa vähintään C:n tai lyhyestä matematiikasta E:n.