Metalliliitto: Todella hyvä uutinen tähän työllisyystilanteeseen

Metalliliiton Kaakkois-Suomen aluetoimitsija Tapio Anttila pitää noin kaksivuotista maakaasuputkien pinnoitusprojektia erittäin tarpeellisena etenkin vähemmän koulutetun työvoiman työllistäjänä.

Metallityöväen liitto
Pinnoitettuja kaasuputkia Kotkan Mussalossa.
Pinnoitettuja kaasuputkia Kotkan Mussalossa vuonna 2010.Yle / Raine Martikainen

Uuden maakaasuputken päällystystyö Kotkassa on Metalliliiton näkökulmasta todella merkittävä alueen talouden ja työllisyyden kannalta.

Metalliliiton Kaakkois-Suomen aluetoimitsija Tapio Anttila pitää noin kaksivuotista projektia erittäin tarpeellisena etenkin vähemmän koulutetun työvoiman työllistäjänä:

– Tämä on projekti, jonka arvo tähän talous- ja työllisyystilanteeseen on tosi iso. Työ on sellaista, jota voi tehdä työpaikalla tapahtuneen perehdytyksen perusteella. Toki kyse on vain projektista, mutta se kestää kuitenkin kaksi vuotta.

– Voisi kuvitella, että tehdas työllistäisi nimenomaan paikallista työvoimaa, Anttila aprikoi.

Tapio Anttila ei usko, että Nord Streamin ykkösvaiheessa Kotkan pinnoitustehtaassa ilmenneet ongelmat toistuisivat.

– Tuolloin henkilöstövuokrausyritys pyöritti työvoimaa, eikä noudattanut lakia ja sopimuksia. Metalliliitto haki korvauksia oikeuden kautta, koska yhtiön kanssa ei päästy neuvottelemalla ratkaisuun. Oikeus määräsi mittavia korvauksia muutamalle, jonka työsuhde päätettiin laittomasti. Se on ollutta ja mennyttä.