Turku lopettaa kuvataidekoulun tukirahoituksen

Turku ei maksa kuvataidekoululle varattua noin 80 000 euron avustussummaa. Toimialajohtaja Minna Sarteksen mukaan avustusten myöntämiseen ei ollut saatujen selvitysten perusteella edellytyksiä.

Kuvataidekoulutus
Taiteilijan siveltimiä
Yle

Kaupunki ei maksa Turun kuvataidekoulun (siirryt toiseen palveluun) loppuvuoden avustuksia. Kyse on noin 80 000 euron tila- ja toimintarahoituksesta. Kuvataidekoulua pyörittää Turun Lasten ja Nuorten Kuvataideyhdistys.

Turun vapaa-aikatoimialan johtajan Minna Sarteksen mukaan avustusten myöntämiseen ei ollut yhdistykseltä saatujen selvitysten perusteella edellytyksiä.

– Tätä on käsitelty kaupunginhallituksessa ja kulttuurilautakunnassa ei-julkisena asiana, joten en voi avata päätöksen perusteluja enempää, kertoo Minna Sartes.

Sarteksen mukaan lasten kuvataideopetusta tarjoaa Turussa myös toinen opinahjo. Jatkossa kaupunki pyrkii turvaamaan opetuksen jatkumisen riittävällä tasolla. Periaatteena on, että kaikki halukkaat saavat opetusta.

Kuvataidekoulun toiminnanjohtajan Irena Kojonkosken mukaan kaupunki ei ole missään vaiheessa kunnolla perustellut päätöksiään avustusten maksamatta jättämisestä. Kuvataidekoulu on jo vuosia yrittänyt saada riittävän ja vakiintuneen rahoituksen toiminnalleen, mutta kulttuurilautakunta ei ole siihen suostunut.

– Meidän ei ole tarkoitus lopettaa toimintaamme. Turun kuvataidekoulu aloittaa syyskauden ensi maanantaina opetussuunnitelmien mukaisesti entisellä henkilökunnalla. Oppilaita on ilmoittautunut noin 400, korostaa Irena Kojonkoski.

Kaupungin avustuksen osuus on noin 40 prosenttia koulun vuosibudjetista. Irena Kojonkoski arvioi, että edessä on uusien, edullisempien toimitilojen haku syksyn aikana.

Nykyisin kuvataidekoulu toimii osoitteessa Ratapihankatu 18. Lukukausimaksut (siirryt toiseen palveluun) ovat iästä riippuen 240–350 euroa.