1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Hymyilevä mies ja Tyttö nimeltä Varpu Toronton elokuvajuhlille

Juho Kuosmasen ja Selma Vilhusen elokuvat kilpailevat seuraavaksi kovatasoisilla Toronton elokuvajuhlilla.

Hymyilevä mies Kuva: Kuokkasen Kuvaamo

Juho Kuosmasen _Hymyilevä mies _ja Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu on valittu Toronton elokuvajuhlien viralliseen ohjelmistoon. Ne esitetään festivaalin Discovery-sarjassa ja ne kilpailevat kansainvälisen elokuvakriitikkojen liiton, FIPRESCIn palkinnosta.

_Hymyilevä mies _ja Tyttö nimeltä Varpu ovat Kuosmasen ja Vilhusen esikoispitkiä draamaelokuvia.  Vilhunen oli Oscar-ehdokkaana lyhytelokuvallaan _Pitääkö mun kaikki hoitaa? _vuonna 2014.

Kuosmasen _Hymyilevä mies _puolestaan voitti Cannesin elokuvajuhlilla Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon viime toukokuussa. Se kilpailee myös European Film Awardsin palkintoehdokkuudesta.

Juho Kuosmasen ohjaama ja Mikko Myllylahden ja Kuosmasen käsikirjoittama _Hymyilevä mies _kertoo nyrkkeilijä Olli Mäestä. Elokuvan pääosissa nähdään Jarkko Lahti, Eero Milonoff ja Oona Airola.

Vilhunen on sekä ohjannut että käsikirjoittanut _Tyttö nimeltä Varpun. _Sen pääosia esittävät Linnea Skog ja Paula Vesala, joka on myös säveltänyt elokuvan musiikin yhdessä Jori Sjöroosin kanssa.

Toronton elokuvajuhlat järjestetään 8.–18. syyskuuta. Festivaali on yksi maailman arvostetuimmista elokuvatapahtumista Cannesin ja Venetsian ohella.