Vastaanottokeskuksen lähistöllä usean kymmenen hengen joukkotappelu Forssassa

Alustavien tietojen mukaan 4–6 henkilöä sai lieviä vammoja. Poliisi on tehnyt joitakin kiinniottoja tapahtumiin liittyen.

Kotimaa
Poliisiauto.
Poliisi ei paljasta rikoksen tekotapaa tai motiivia tutkinnallisista syistä.Henrietta Hassinen / Yle

Forssassa vastaanottokeskuksen lähistöllä on tiistaina illalla ollut usean kymmenen hengen joukkotappelu.

Poliisin alustavan selvityksen mukaan kantaväestöön kuuluvat ja vastaanottokeskuksessa asuvat henkilöt olivat kohdanneet vastaanottokeskuksen välittömässä läheisyydessä, ja tässä yhteydessä oli poliisin sanojen mukaan syntynyt jonkinlainen "hässäkkä". Yhteenotossa 4–6 henkilöä sai alustavien tietojen mukaan lieviä vammoja.

Hämeen poliisin rikosylikomisario Martti Hirvonen kertoi keskiviikkona, että poliisin käsityksen mukaan usean kymmenen suomalaisen nuoren miehen joukko lähestyi vastaanottokeskusta aseinaan pesäpallomailoja ja rautaputkia. Hänen mukaansa näyttäisi siltä, että tappelun molemmilla puolilla on ollut käytössään kättä pidempää. Tapahtunutta selvitetään yhä.

– Myös sosiaalisessa mediassa on asiaa on jonkin verran puitu ja joitakin videoleikkeitä siellä myös on, Hirvonen toteaa.

Poliisi sai tiedon tapahtumista, kun hätäkeskukseen oli tiistaina tullut illalla ennen puoli kuutta ilmoitus, että useamman kymmenen hengen joukko mukanaan "kättä pidempää" oli matkalla kohti paikallista vastaanottokeskusta. Paikalle lähtivät kaikki vapaana olevat poliisipartiot. Suurin osa kantaväestöön kuuluvista henkilöistä oli lähtenyt karkuun poliisin saavuttua paikalle.

Ylikonstaapeli Antti Reijula Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kertoi tiistaina, että tällä hetkellä ei ole tiedossa, mistä tilanne sai alkunsa. Hänen mukaansa jo eilen maanantaina poliisille oli tullut joitakin ilmoituksia vastaavista pienemmistä ryhmistä, mutta poliisi ei tuolloin tavoittanut asiaan osallisia. Tilanteen kärjistyminen tiistai-iltana tulikin yllätyksenä.

Poliisi on tehnyt joitakin kiinniottoja tapahtumiin liittyen. Tapahtumasarjaa tutkitaan pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena, mutta sen selvittely on edelleen kesken.

Tilanne Forssassa on poliisin mukaan rauhoittunut. Hämeen poliisilaitokselta todettiin keskiviikkona aamuyöllä, ettei vastaanottokeskuksen läheisyydessä ole ollut yön aikana lisähäiriköintiä.

Aseina keppejä

Paikalla olleen Ylen toimittajan Eeva Hannulan mukaan turvapaikanhakijat kertoivat kaiken alkaneen siitä, kun suuri forssalaisten joukko käveli keskustasta asumalähiöön, jossa vastaanottokeskus sijaitsee. Forssalaisilla oli Hannulan tietojen mukanaan keppejä ja ilmeisesti myöskin pesäpallomailoja aseinaan.

Tilanne oli kuitenkin illalla kahdeksan aikaan jo rauhoittunut. Pihamaalla oli tuolloin joukko turvapaikanhakijoita, jotka miettivät tapahtumia ja vertailivat tapauksesta otettuja valokuvia ja videoita. Turvapaikanhakijat ovat Hannulan tietojen mukaan hämmentyneitä ja osa on peloissaan.

Poliisi ihmettelee forssalaisten intoa tulla katsomaan joukkotappelua vastaanottokeskuksen lähettyville. Vastaanottokeskuksen ohi menevää tietä pitkin lipui Ylen toimittajan mukaan lukuisia autoja.

Juttua muokattu 23.8.2016 kello 21:47. Lisätty Ylen toimittajan paikan päältä saamat tiedot.

Päivitetty 24.8. klo 15.10: Päivitetty poliisin keskiviikkoisilla tiedoilla yhteenotosta ja siinä käytetyistä aseista.