Maailman suurin helmi saattoi löytyä Filippiineiltä: 34 kiloa

Paikallinen kalastaja oli löytänyt helmen jo vuosikymmen sitten, mutta ei ollut ymmärtänyt sen arvoa.

Ulkomaat
Päiväämätön kuva 34 kiloa painavasta helmestä.
Päiväämätön kuva 34 kiloa painavasta helmestä.Puerto Princesan matkailutoimisto / EPA

Filippiiniläiset viranomaiset epäilevät, että paikallinen kalastaja on saattanut löytää maailman suurimman helmen.

Helmi painaa 34 kiloa ja se on 61 senttiä leveä ja 30 senttiä pitkä. Vahvistusta siitä, että kyse todella on aidosta luonnollisesta helmestä, odotetaan vielä asiantuntijoilta. Jos helmen aitous varmistuu, se ohittaa helposti edellisen ennätyshelmen, joka painoi 6,4 kiloa.

Helmen arvoksi on arvioitu jopa 100 miljoonaa dollaria. Aikaisempi ennätyshelmi on arvoltaan vain noin 35 miljoonaa dollaria.

Helmen löysi kymmenen vuotta sitten paikallinen kalastaja Palawanin saaren edustalta, mistä myös edellinen ennätyshelmi vuonna 1934 löytyi.

Viranomaisten mukaan mies löysi helmen valtavan simpukan sisältä sen jälkeen, kun hänen ankkuriköytensä oli takertunut siihen. Mies sukelsi vapauttamaan köyttä ja toi simpukan mukanaan pintaan. Mies piti helmeä kotonaan onnenkaluna ymmärtämättä sen todellista arvoa.

Viranomaiset kertoivat olleensa ällistyneitä, kun mies toi helmen heidän nähtäväkseen. Ilmeisesti miehen kotona sattunut tulipalo pakotti hänet muuttamaan ja hän päätti viedä helmen paikallisille matkailuviranomaisille.

Ajatuksena on pitää helmi Filippiineillä, jotta se voisi houkutella alueelle enemmän turisteja. Helmi esiteltiin yleisölle ensimmäistä kertaa tiistaina.

Päiväämätön kuva 34 kiloa painavasta helmestä Puerto Princesan kaupungissa Palawan-saarella, Filippiineillä.
Päiväämätön kuva 34 kiloa painavasta helmestä Puerto Princesan Palawan-saarella, Filippiineillä.Puerto Princesan matkailutoimisto / EPA