1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomen suurin frisbeegolf-rata kerää jo heittäjiä ympäri Suomen, vaikkei ole edes valmis

Joroisiin Etelä-Savoon on kesän aikana rakennettu 36-väyläinen frisbeegolf-rata. Viimeistelyä vaille valmiille radalle on saanut jo muutaman päivän ajan mennä heittämään kiekkoa iltaisin. Ja on mentykin: jo nyt kävijöitä on ympäri Suomea.

ilmiöt
Kartta kotkatharjun frisbeegolf-radasta
frisbeegolf.fi

Suomen suurin frisbeegolf-rata Joroisissa on viimeistelyä vaille valmis. Rata on ollut heitettävässä kunnossa vasta muutaman päivän, mutta jo nyt siellä on nyt ollut kävijöitä ympäri Suomea. Suomen ensimmäinen kiinteästi 36-väyläinen rata avataan virallisesti ensi viikolla.

– Netissä on jo olemassa frisbeegolf.fi- sivustolla iso layot radasta. Sitä kautta kävijät ovat varmaankin löytäneet tänne jo muualtakin Suomesta, Joroisten sivistysjohtaja Jaakko Kuronen sanoo.

Radalta puuttuu vielä joitakin väyläopasteita ja heittoalustoille tuodaan vielä hiekkaa. Heittämään kuitenkin saa mennä jo iltaisin.

– Päivällä siellä tehdään vielä tällä viikolla töitä, mutta olemme jo antaneet mennä heittämään. Paljon on ollut kiekkoja joessa, mutta palaute radasta on ollut kauttaaltaan positiivista, Kuronen sanoo.

Maanantaista 29.8. alkaen rata on auki virallisestikin. Avajaiskisat heitetään Joroisissa 3. syyskuuta.

Kotkatharjulla oli jo entuudestaan 18-väyläinen rata.

Lue seuraavaksi