Turkki hyökkää Syyrian puolelle – Isis yritetään häätää Jarablusin kaupungista

Turkin hävittäjät, tykistö, panssarivaunut ja erikoisjoukot hyökkäävät Isisiä vastaan tärkeässä rajakaupungissa.

Ulkomaat
turkin ja syyrian kartta
Yle Uutisgrafiikka

Kansainväliset joukot ovat aloittaneet hyökkäyksen terroristijärjestö Isisiä vastaan tärkeässä rajakaupungissa Syyriassa. Turkin armeija ja Yhdysvaltain johtama liittouma yrittävät häätää Isisin pois Jarablusin kaupungista, kertoo Turkin pääministeri Binali Yıldırım tiedotteessa.

Operaatio käynnistyi kello neljältä aamulla. Turkin hävittäjät, tykistö, panssarivaunut ja erikoisjoukot osallistuvat hyökkäykseen. Yhdysvaltain johtama kansainvälinen liittouma tukee niitä ilmasta.

– Jarabulus on kansallinen turvallisuuskysymys. Olemme sanoneet alusta asti, että emme voi hyväksyä sitä, että Isis pitäisi hallussaan Jarablusia tai mitään muutakaan kaupunkia, sanoi apulaispääministeri Numan Kurtulmuş NTV:n haastattelussa aiemmin.

Turkin armeijan F-16 -sotilaskoneet ovat pudottaneet pommeja Jarablusiin, kertoo yksityinen NTV-kanava. Kyseessä on Turkin koneiden ensimmäinen hyökkäys Syyrian puolelle marraskuun jälkeen.

Turkki on myös käyttänyt tykistöään Isisiä vastaan. Tykistö tulitti neljää Isisin kohdetta Syyrian puolella kello 6.30 paikallista aikaa. Se ampui Syyrian puolelle 60 ammusta.

Lisäksi Turkin armeijan panssarivaunut ovat ajaneet rajan läheisyyteen, kertoo CNN Türk. Ne tulittavat kohteita Syyrian puolella. CNN Türk kertoi aiemmin, että panssarivaunut olisivat ylittäneet rajan, mutta se on perunut tiedon.

Turkin television mukaan Turkki on myös lähettänyt Syyrian puolelle pienen erikoisjoukkojen osaston. Se on edennyt muutaman kilometrin Syyrian puolelle, ja sen tehtävänä on varmistaa alue ennen mahdollista maaoperaatiota.

Isis puolestaan ampuu kranaatinheittimillä Turkin puolelle Karkamisin rajakaupunkiin.

Lähteet: Reuters, AFP