Suomun tulipalosta toinenkin poliisitutkinta

Hotelli Suomutunturin tulipalosta on kaikessa hiljaisuudessa meneillään toinen poliisitutkinta. Tutkintapyynnön on tehnyt vakuutusyhtiö.

Kotimaa
Suomu palon jälkeen
Uula Kuvaja / Yle

– Vakuutusyhtiö teki tutkintapyynnön viime helmikuussa. Olemme tutkineet, onko tulipalosta annettu oikeaa vai väärää tietoa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Mäkelä Lapin poliisilaitokselta sanoo.

Rikosnimike on törkeä petos. Mäkelä ei kerro rikoksesta epäillyn tai epäiltyjen nimiä eikä myöskään tapauksen yksityiskohtia.

– Juttu lähtee parin viikon sisällä loppulausunnoille. Jos niissä ei ilmene mitään erityistä uutta, juttu siirtyy syyskuun lopulla syyttäjälle syyteharkintaan.

Lapin poliisilaitoksella on saatu alkukesästä valmiiksi esitutkinta, joka koski palon syytä. Samassa yhteydessä poliisi on tutkinut, onko palossa rikottu sähköturvallisuuslakia koskevia säännöksiä. Tämän jutun tutkinnanjohtaja, komisario Marko Ijäs ei halua kertoa tarkemmin, mitä palosyyn tutkinnassa saatiin selville. Juttu on siirtynyt syyttäjälle, joka tekee syyteharkinnan yhtä aikaa paloon liittyvän petosjutun kanssa.

Aiemmin on kerrottu, että Suomun hotellin tulipaloa ei epäillä tahallaan sytytetyksi. Tulipalo teki tuhoja hotellissa viime lokakuussa.