1. yle.fi
  2. Uutiset

Haveri paljasti Hailuodon lautan laiturien huonon kunnon – edessä mittava remontti

Hailuodon lauttalaiturin hätäkorjaustyöt saatiin päätökseen keskiviikkona, mutta ensi kesänä edessä on huomattavasti suurempi urakka. Lautan kolhima laituri paljastui arveltua huonokuntoisemmaksi.

laiturit
Hailuodon lauttaranta Lyyli-myrskyn aikana
Ari-Pekka Sirviö / Yle

Hailuodon lautan molemmat laiturit joutuvat ensi kesänä suureen remonttiin.

Hailuodon pään lauttalaituria korjattiin kesän aikana, kun siihen tuli vaurio Meriluoto-lautan kolhittua laituria kovassa tuulessa. Korjaustyöt paljastivat laiturin olevan erittäin huonossa kunnossa. Laiturin vedessä olevat teräsrakenteet ovat ruostuneita ja syöpyneitä.

Keskiviikkona päättyneiden korjausten ansiosta talvikauden lauttaliikenne voidaan hoitaa normaalisti, mutta ensi kesänä edessä ovat noin kolme miljoonaa euroa maksavat kunnostustyöt.

– Haveri paljasti, että laiturit on pakko korjata joka tapauksessa. Emme voi jäädä odottamaan kiinteää yhteyttä, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kunnossapitopäällikkö Markku Tervo kertoo.

Korjaukset tarkoitus tehdä häiritsemättä lauttaliikennettä

Haveri paljasti, että laiturit on pakko korjata joka tapauksessa. Emme voi jäädä odottamaan kiinteää yhteyttä.

Markku Tervo

Ensi kesän korjaustyöt on tarkoitus tehdä niin, että ne eivät vaikuta lauttaliikenteeseen.

Myös tämän kesän työt tehtiin pääasiassa iilta- ja yöaikaan, jolloin lauttaliikenne oli pysähdyksissä ja lautat laiturissa mantereen puolella. Lauttalaituria uusittiin nyt noin 15 metrin verran.

Lauttalaituriin tuli vaurio kesäkuussa, kun Meriluoto-lautta oli irrottautumassa laiturista kovassa tuulessa. Lautta takertui laiturin törmäysseinän teräslevyyn ja riuhtaisi seinään noin puolen metrin vääntymän.

Samalla lauttaan tuli korjauksia vaativia vaurioita.

Lue seuraavaksi