Kiinasta suoria lentoja Lappiin?

Kiinasta saatetaan tulevaisuudessa lentää suoraan Lappiin. Kiinan Sichuanin maakunnan lentoyhtiö on erittäin kiinnostunut suorista yhteyksistä Lappiiin, kirjoittaa Lapin liiton maakuntajohtajan Mika Riipi blogissaan.

liikenne
Kiinnálaš turista váldimin gova Avvila girdigiettis giđđat 2016.
Pirita Näkkäläjärvi / Yle

Riipi kirjoittaa blogissaan (siirryt toiseen palveluun) Lapin uusista suorista lentoyhteyksistä. Lappiin on avattu vuoden aikana suorat reittiyhteydet muun muassa Lontooseen, Manchesteriin, Frankfurtiin, Berliiniin ja Düsseldorfiin.

– Kehitys on ollut suorastaa historiallista ja on rehellistä todeta, että Lapin saavutettavuus on juuri nyt parempi kuin koskaan aiemmin, maakuntajohtaja toteaa.

Riipi näkee tilanteen "positiivisen kehityskierteen alkuna": Lapin matkailun vetovoima kasvaa, kun Lappiin pääsee aiempaa paremmin lentäen. Se taas lisää suoraan uusien lentoyhteyksien kannattavuutta.

Suuri investointibuumi

Maakuntajohtajan mukaan seuraava luonnollinen askel on suoran lentoyhteyden avaaminen idän kasvaville ja valtavan potentiaalin omaaville markkinoille.

– Olin viikko sitten delegaatiovierailulla Kiinassa, jossa keskustelimme muun muassa 80 miljoonan asukkaan Sichuanin maakunnan ja heidän maakunnallisen lentoyhtiönsä mahdollisuuksista suoriin yhteyksiin Lappiin. Kiinnostus oli erittäin suurta ja uskon vahvasti, että tulevaisuudessa kiinnostus voi konkretisoitua uusina yhteyksinä.

Riipi huomauttaa, että näiden kehitysnäkymien takia useat lappilaiset matkailuyrittäjät ovat ryhtyneet investointeihin eri puolilla Lappia.

– Jos pystymme pitämään tämän saavutettavuuden positiivisen kehityskierteen, Lapin matkailun seuraava suuri investointibuumi on odottamassa aivan oven edessä, maakuntajohtaja päättää kirjoituksensa.