KRP: Rikollinen moottoripyöräjengi Outlaws MC jalkautuu Suomeen venäläisjengin tuella

Keskusrikospoliisin tiedon mukaan Lappeenrannassa toimiva Fifteen MC South Karelia -jengi on ollut yhteyksissä Venäjän Outlaws MC:n jäseniin. Poliisi uskoo, että jengin tarkoitus on pyrkiä Outlawsin alaosastoksi.

Kotimaa
Moottoripyöräilijä valkoisessa kypärässä
Yle

Kansainvälinen moottoripyöräjengi Outlaws MC pyrkii Suomeen venäläisjengin tukemana, uskoo keskusrikospoliisi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä STT (siirryt toiseen palveluun).

Keskusrikospoliisin mukaan Suomeen jalkautuminen tapahtuu Lappeenrannassa toimivan Fifteen MC South Karelia jengin kautta. Poliisilla on ensimmäiset havainnot jengistä vuodelta 2012.

– Havaintoja on tehty paljon sen jälkeen. Jäsenillä on "Support your local Outlaws" -merkit ja poliisin tiedossa on, että he ovat olleet yhteydessä Venäjän sekä myös pohjoismaiden Outlaws jengeihin, sanoo rikoskomisario Jussi Oksanen keskusrikospoliisista.

Poliisin mukaan Fifteen MC South Karelian jäseniä on toistakymmentä. Kaikkia jäseniä ei ole kuitenkaan todennäköisesti tunnistettu, koska jäsenet pitävät matalaa profiilia.

– Jengiläiset eivät esiinny liivit päällä julkisesti, koska vastakkainasettelua muiden jengien kanssa on niin paljon, sanoo Oksanen.

Vanhat jengit eivät halua uusia

Muista Suomessa toimivista isommista moottoripyöräjengeistä esimerkiksi Helvetin enkeleillä on vakiintunut asema Lappeenrannan alueella. Vanhat jengit eivät uusia mielellään alueelleen halua.

– Ne tekevät kaikkensa, etteivät uudet jengit saa jalansijaa. Nyt puhutaan huumausainekaupasta ja uudet jengit vievät niiden markkinoita, Oksanen selventää.

Outlaws MC on rikollinen moottoripyöräjengi, jolla tiedetään olevan noin 290 alaosastoa maailmanlaajuisesti.