Nokia valmistelee Potkosen mitalijuhlaa salaperäisyyden verhon alla: tämä juhlasta tiedetään

Nyrkkeilijä Mira Potkosen ja kävelijä Jarkko Kinnusen kunniaksi tänään torstaina järjestettävän juhlan ohjelmasta tiedetään vain vähän. Yle lähettää tapahtuman suorana Areenassa.

urheilu
Mira Potkosen olympiamitalijuhlat Nokian Palloiluhallissa
Mira Potkosen olympiamitalijuhlat Nokian Palloiluhallissa

Nyrkkeilijä Mira Potkosen olympiamitalijuhlien valmistelut ovat jo pitkällä, mutta julkisuuteen tihkuvat tiedot pysyvät vähäisinä. Nokian kaupunki järjestää mitalistilleen avoimen kansanjuhlan tänään torstaina Nokian palloiluhallilla.

Viralliset juhlallisuudet alkavat kello 18, mutta kahvia on tarjolla kaupungin piiikkiin ennen ja jälkeen tilaisuuden. Juhlan aikana Nokian kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat pitävät puheen ja onnittelevat tuoretta pronssimitalistia. Tilaisuudessa Potkosta myös haastatellaan, ja lisäksi kuullaan musiikkia.

Tapahtuman järjestelyistä vastaava Nokian kaupungin kulttuurikoordinaattori Pia Keltti ei suostu paljastamaan illan tarkempaa ohjelmaa, esiintyjiä tai juontajaa.

– Tarkempi sisältö jääköön yllätykseksi, Keltti sanoo.

Kävelijä Jarkko Kinnunen mukana juhlassa

Juhlatilaisuuteen saapuu Brasilian Rio de Janeiron olympialaisista Suomen ainoan mitalin tuoneen Mira Potkosen lisäksi kävelijä Jarkko Kinnunen. Hän sijoittui miesten 50 kilometrin kävelyssä sijalle 23. Myös Kinnunen on kotoisin Nokialta. Hänkin pääsee illan aikana ääneen.

Palloiluhalliin mahtuu 1 200 ihmistä ja yhtä monelle on varattu kahvia. Hallin läheisyydessä on rajallisesti pysäköintipaikkoja, joten paikalle kannattaa saapua julkisella liikenteellä tai kimppakyydillä.

Mira Potkonen on pyytänyt, ettei tilaisuuteen tuotaisi kukkia. Mahdolliset kukkarahat voi lahjoittaa FC Nokian nuorisotyöhön niille ryhmille, joiden varusteet tuhoutuivat palon yhteydessä viime vuonna.

Yle Tampere lähettää juhlat suorana Yle Areenassa torstaina 25. elokuuta kello 17.55 alkaen.