1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kuuluisat buddhalaiset temppelit ovat vaurioituneet maanjäristyksessä Myanmarissa

Maanjäristys ravisutteli Myanmarin keskiosia keskiviikkona. Se oli voimakkuudeltaan 6,8. Ainakin kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen.

Baganin rauniokaupungin buddhalaisten temppeleiden kerrotaan kärsineen vakavia vaurioita maanjäristyksessä Myanmarissa. Kuva: Rungroj Yongrit / EPA

Voimakas maanjäristys on vaurioittanut kuuluisia buddhalaisia temppeleitä Baganin muinaisessa kaupungissa, kertoo Myanmarin turistipoliisi. Poliisin mukaan osa vaurioista on vakavia.

Järistyksessä on uutistoimisto Reutersin mukaan kuollut ainakin kolme ihmistä.

Baganin temppelialue on Unescon maailmanperintökohteiden odotuslistalla. Se tunnetaan myös nimellä Neljän miljoonan pagodin kaupunki.

Nykyään alueella on noin 2 500 buddhalaista rakennusta. Baganin kaupunki oli samannimisen kuningaskunnan keskus 800–1200-luvuilla.

Järistyksen voimakkuus 6,8

Maanjäristys ravisutteli Myanmarin keskiosia keskiviikkona. Se oli voimakkuudeltaan 6,8, ja se tuntui niin Myanmarin pääkaupungissa Yangonissa, Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa kuin Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassakin.

Järistyksen keskus oli Chaukin kaupungissa maan keskiosassa, Mandalayn kaupungin lounaispuolella.

Järistys on vaatinut ainakin kolme kuolonuhria, kaksi Chaukin eteläpuolella Yenanchaungissa  ja yhden pohjoisempana Pakkokussa, viranomaiset kertovat uutistoimisto Reutesrin mukaa.

– Taloni tärisi järistyksen aikana. Useat ihmiset säikähtivät ja juoksivat ulos rakennuksista, kertoo paikallisviranomainen Maung Maung Kyaw uutistoimisto Reutersille.

– Menin ulos tarkistaakseni tilanteen. Näin rakennuksia, jotka olivat halkeilleet ja lähes romahtaneet, mutta en nähnyt loukkaantuneita ihmisiä.

Järistyksen keskus oli melko syvällä maan alla, 84 kilometrin syvyydessä.