Seitsemän vuotta pronssiotteluita putkeen riittää – Tuomas Jussila ja JoMa haluavat finaaliin

Joensuun Maila on jälleen mukana miesten Superpesiksen mitaliotteluissa. Usean vuoden putkeen pronssiotteluissa esiintynyt Tuomas Jussila uskoo, että joensuulaisten aiempaa laajempi materiaali auttaa voittoon kestomenestyjä Sotkamosta.

urheilu
Tuomas Jussila
Tuomas JussilaTomi Hänninen

Lista miesten Superpesiksen viimeisen viiden kauden mitalisteista on yksitoikkoista luettavaa.

Joka vuosi Sotkamon Jymy on voittanut kultaa ja Vimpelin Veto hopeaa. Joensuun Maila on puolestaan napannut pronssiset mitalit kolme vuotta putkeen.

Saman mitalikolmikon toteutuminen on lähellä myös tänä vuonna, sillä Sotkamo ja Joensuu iskevät yhteen perjantaina alkavassa välieräsarjassa.

Nyt meillä on laajempi materiaali.

Tuomas Jussila

Joensuulaisten kakkospolttajana neljättä kauttaan häärivä 27-vuotias Tuomas Jussila uskoo, että hänen joukkueellaan on aikaisempiin vuosiin verrattuna paremmat mahdollisuudet loppuotteluihin.

– Viime vuonna polttoaine loppui välierissä, koska meidän pelityyli oli aika kuluttava ja tiettyjä pelaajia kuormitettiin paljon runkosarjassa. Nyt meillä on laajempi materiaali ja virtaa pitäisi riittää, Jussila arvioi.

"Sapettaa se hieman"

Tuomas Jussilan kokemus pronssiotteluista ei jää kolmeen edelliskauteen.

Jussilan kausi päättyi Pattijoen Urheilijoiden paidassa pronssiin kausilla 2012 ja 2011 sekä nelossijaan vuonna 2009. Nelossijaan päättyi myös kesä 2010 Oulun Lipossa.

Näin ollen Jussila on pelannut seitsemän kautta putkeen pronssiotteluita.

– Sapettaa se hieman, olisi siinä joku finaalikin välissä saanut olla. Onneksi valtaosa pronssisarjoista on kuitenkin päättynyt mitaliin. Jonkinlainen arvo on niillekin annettava, Jussila sanoo.

Miesten Superpesiksen välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Sotkamon ja Joensuun lisäksi finaalipaikkaa tavoittelevat omassa välieräsarjassaan Vimpeli ja Kouvola.

Jatkosopimus taskussa

Kävi syksyn peleissä miten tahansa, niin Tuomas Jussilan pelit jatkuvat joensuulaisten riveissä myös ensi kesänä. Joensuun Maila on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Jussilan kanssa.

JoMan nettisivuilla kerrotaan, että perheenlisäystä keväällä saava Jussilan perhe pystyy asettumaan Joensuuhun ensi kesäksi.

– Esikoisemme syntyy keväällä, joka varmisti asian, että jäämme Joensuuhun, Tuomas Jussila kertoo.

Joensuun Mailan sopimusneuvotteluista vastaava Mikko Varonen kommentoi sopimusta seuran sivuilla tyytyväisenä.

– Tähän jatkosopimukseen olemme todella tyytväisiä, eikä neuvotteluissa ollut vaikeuksia. Joukkue rakentuu hyvää tahtia tulevalle kesälle.