Palestiinalaisnuorukainen puukotti israelilaista sotilasta – ammuttiin kuoliaaksi

Israelilaista sotilasta puukottaneen palestiinalaisnuorukaisen perhe kiistää armeijan version tapahtumista. Syyskuun jälkeen palestiinalaisten iskuissa on kuollut 34 israelilaista ja kaksi amerikkalaista turistia. Israelilaissotilaiden tuleen on kuollut samaan aikaan 207 palestiinalaista, joista valtaosa on ammuttu hyökkäysiskun tekijöinä.

Ulkomaat
Naamioituneet palestiinialaiset ottavat yhteen Israelin poliisin kanssa.
Naamioituneet palestiinalaiset ottavat yhteen Israelin poliisin kanssa. Kesä 2014, Itä-Jerusalem.Atef Safadi / EPA

Israelin armeijan mukaan palestiinalaisnuorukainen ammuttiin Länsirannalla kuoliaaksi sen jälkeen kun hän oli haavoittanut puukolla israelilaissotilasta. Israelin viranomaiset kertoivat palestiinalaisten kivittäneen israelilaisten siirtokuntaa, kun yksi kivittäjistä puukotti israelilaissotilasta.

Sotilas vastasi puukotukseen ampumalla hyökkääjän.

Kuolleen palestiinalaisnuorukaisen, 24-vuotiaan Sari Abu Ghuradin perhe, kiistää armeijan väitteet, että juuri Sari olisi puukottanut sotilasta.

Sari Abu Ghuradin eno Hasan toteaa, ettei väitteissä ole mitään järkeä. Enon mukaan Abu Ghuradin oli tarkoitus avata lähipäivinä ravintola ja hän oli avioitumassa ensi kuussa.

Israel syyttää levottomuuksista ja väkivallan kiihotuskampanjasta Palestiinan poliittisia ja uskonnollisia johtajia. Palestiinalaiset sanovat levottomuuksien johtuvan vuosikymmeniä kestäneestä sotilasvallasta ja itsenäisyystoiveiden hiipumisesta.

Lähteet: Reuters, AP