Soldiers of Odinin katupartiointi hiipunut Oulussa – poliisilla vain muutamia havaintoja

Alkuvuodesta kohua herättäneen Soldiers of Odinin toiminta on Oulussa ollut kesän aikana hiljaista. Poliisin mukaan järjestön toiminta ei ole vaikuttanut varsinaiselta katupartioinnilta, vaan enemmänkin oleskelulta. Sen sijaan Ylivieskassa järjestö hakee parhaillaan uusia jäseniä.

Naapuripartio
Soldiers of Odin -takin selkämys.
Minna Aula / Yle

Katupartioistaan tunnetun Soldiers of Odinin toiminnasta on tehty Oulussa vain yksittäisiä havaintoja, kerrotaan poliisista.

Oulun poliisilaitoksen valvonta- ja hälytysyksikön johtaja Arto Autio sanoo, että esimerkiksi tämän kesän aikana ryhmään kuuluvia henkilöitä on tavattu Oulun keskustan tuntumassa vain pari kertaa. Molemmilla kerroilla liikkeellä oli noin kymmenen henkilön joukko, jonka jäsenet olivat pukeutuneet Soldiers of Odinin tunnuksiin.

Aution mukaan toiminta ei ole kuitenkaan vaikuttanut varsinaiselta partioinnilta, vaan enemmänkin oleskelulta.

Ylivieskassa järjestö hakenut uusi jäseniä

Ylivieskan seudulla järjestö on viime aikoina viritellyt toimintaansa ja hakenut partiointiin uusia miesjäseniä sosiaalisen median kautta.

Ylikomisario Veijo Alavaikko sanoo, että järjestyksenvalvonta kuuluu lähtökohtaisesti poliisille, eikä siviilien katupartioinnille ole esimerkiksi Ylivieskassa tarvetta.

Jos yhteistyötä kansalaisten kanssa tarvitaan, siihen on Alavaikon mukaan luotava yhteiset toimintamallit poliisin kanssa.